Η χώρα που δίνει άδεια από την εργασία με σκοπό να φυτευτούν 100 εκατ. δέντρα

https://www.huffingtonpost.gr/  15 November, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Η χώρα που δίνει άδεια από την εργασία με σκοπό να φυτευτούν 100 εκατ. δέντρα

Υπάρχει μια χώρα στον κόσμο, που κυβέρνηση και πολίτες λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους το θέμα «περιβάλλον» και κλιματική αλλαγή.

Για το λόγο αυτό, θα πάρουν ειδική άδεια από την εργασία τους, για να φυτέψουν 100 εκατομμύρια δέντρα, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως στόχο να φυτευτούν 15 δισεκατομμύρια δέντρα στα επόμενα 10 χρόνια.

Η χώρα με την ιδιαίτερη ευαισθησία δεν είναι στην Ευρώπη, την Αμερική ή την Ασία αλλά στην Αφρική. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της Κένυας, Soipan Tuya, κάθε Κενυάτης ενθαρρύνεται να φυτέψει τουλάχιστον δύο δέντρα για να συμβάλει κι αυτός στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που συνδέεται άμεσα με την επισιτιστική ασφάλεια λόγω των πλημμυρών στη χώρα.

Τα δέντρα βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη απορροφώντας διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα ενώ απελευθερώνουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Η δεντροφύτευση είναι από τις πιο φτηνές αλλά αποτελεσματικές τακτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και οι Κενυάτες πρωτοπορούν σε αυτό.

Η κυβέρνηση έχει διαθέσει περίπου 150 εκατομμύρια δεντρίλια από σπόρους που καλλιεργούνται σε κρατικά φυτώρια ώστε οι πολίτες να τα προμηθευτούν δωρεάν και να τα φυτέψουν σε καθορισμένους δημόσιους χώρους. Παράλληλα, ενθαρρύνει τους Κενυάτες να αγοράσουν τουλάχιστον άλλα δύο δέντρίλια και να τα φυτέψουν στη δική τους γη.

 

https://www.huffingtonpost.gr/  15 November, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα