Η “Αριάδνη”... θα μας παγώσει- νέο κύμα κακοκαιρίας και στην Κρήτη

  05 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η “Αριάδνη”... θα μας παγώσει- νέο κύμα κακοκαιρίας και στην Κρήτη

Δείτε χάρτες και διαγράμματα για το πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Με βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα - Οι χιονοπτώσεις θα κορυφωθούν Παρασκευή και Σάββατο

Νέο κύμα κακοκαιρίας πρόκειται να πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ,  τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την Κρήτη, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο με χαρακτηριστικά και πάλι χιονιά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα η τάση των προγνωστικών μοντέλων δεν έχει αλλάξει καθόλου και επιβεβαιώνουν διαρκώς την νέα, τρίτη κατά σειρά, έλευση παρόμοιας κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, νεώτερα στοιχεία για την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού «Αριάδνη» και τον χιονιά που θα προκαλέσει δημοσίευσε και ο ιστότοπος meteo.gr.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της Δυτ. Πελοποννήσου. Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  γρήγορα προς τα ανατολικά,  οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης από το απόγευμα της Πέμπτης. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Τις πρωϊνές/μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 06/01, καθώς η «Αριάδνη»θα βρίσκεται πάνω από το ΒΑ. Αιγαίο (Χάρτης 1), τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα. 

Χάρτης 1: Η "Αριάδνη" το πρωί της Παρασκευής 06/01 πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 07/01 και την Κυριακή 08/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν).

Η παρακάτω διαφάνεια δίνει περιληπτικά τα εντονότερα φαινόμενα ανά περιοχή για το επόμενο τριήμερο.

protothema.gr

 

  05 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα