“Γολγοθάς” η ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ για τους Μεσαρίτες.

mesaralive  27 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ
“Γολγοθάς” η ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ για τους Μεσαρίτες.

φωτο:zarpa.gr

Όταν έκλεινε το ΙΚΑ Μοιρών - Τυμπακίου, οι διαβεβαιώσεις για εξυπηρέτηση των κατοίκων της Μεσαράς μέσω του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν συνεχείς σε κάθε διαμαρτυρία των πολιτών του κάμπου…

Τώρα πλέον οι Mεσαρίτες έχουν φτάσει στο δια ταύτα, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια τεράστια ταλαιπωρία ακόμα και για την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, τα οποία λήγουν και χρειάζεται άμεσα η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας…

Όπως είπε στο mesaralive.gr υπάλληλος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τη διαδικασία, οι ασφαλισμένοι της Μεσαράς, μπορούν να εξυπηρετηθούν στις Μοίρες, μόνο στην περίπτωση που είναι άμεσα ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι και όχι άνεργοι και δεν έχουν παιδιά!

Οι έμμεσα ασφαλισμένοι μας είπε ο ίδιος, θα πρέπει να αποκτήσουν αριθμό μητρώου και ως εκ τούτου απαιτείται να πάνε στο ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Οι Mεσαρίτες άμεσα ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο του ΙΚΑ στις Μοίρες και να ενημερωθούν άμεσα για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται προκειμένου να ανανεώσουν ασφαλιστική ικανότητα και για τα προστατευόμενα μέλη.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο Mεσαρίτη οικογενειάρχη η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας του ΙΚΑ.

Τουλάχιστον δύο με τρεις μέρες χαμένες στο δρόμο  και στις ουρές της ταλαιπωρίας στο ΙΚΑ του Εσταυρωμένου, μιας και εκεί δυο υπάλληλοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους που καταφτάνουν για να πάρουν νούμερα από τα άγρια χαράματα…..

Τα 150 νούμερα δίνονται μέχρι τις 6.45 το πρωί…

Ένας ασφαλισμένος της Μεσαράς για να καταφέρει να πάρει νούμερο θα πρέπει να ξεκινήσει το αργότερο στις 5 το πρωί – αναλόγως και από ποια περιοχή του κάμπου ξεκινά- να προλάβει να πάρει νούμερο και αν εξυπηρετηθεί…

Γιατί υπάρχει η πιθανότητα να του λείπει και κάποια δικαιολογητικό οπότε… και η επόμενη μέρα χαμένη…..

Είναι η εξυπηρέτηση που κάποιοι υπόσχονταν στη Μεσαρά όταν αποφάσιζαν να βάλουν «λουκέτο» σε ένα ενεργό και δυναμικό υποκατάστημα του ΙΚΑ το οποίο εξυπηρετούσε χιλιάδες κόσμο….

 

mesaralive  27 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ