Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

  07 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται το Σάββατο, 7 Μαΐου στην Κρήτη, ενώ αναμένονται και τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες σε ορεινές και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αργά τα απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Αρκαλοχώρι το Σάββατο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αργά τα απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά προβλέπεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται στα Σφακιά, στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες και μόνο αργά το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την ηπειρωτική χώρα και από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 8 Μαΐου

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στη δυτική και νότια χώρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 9 Μαΐου

Στα δυτικά και νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για Τρίτη, 10 Μαΐου και Τετάρτη, 11 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

 

  07 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα