Γ.Ματαλλιωτάκης: «Δομές υγείας στη Μεσαρά για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

mesaralive.gr  09 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ
Γ.Ματαλλιωτάκης: «Δομές υγείας στη Μεσαρά για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Τη δέσμευση της κυβέρνησης η οποία εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Ν.Ηγουμενίδη για την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη των οχτώ ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων επιπλέον των τριών αγροτικών ιατρών του ιατρείου, του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου όπως προβλέπεται και είχε σχεδιαστεί έπειτα από απαίτηση της κοινωνίας επί υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη, ζήτησε κατά την τοποθέτηση του στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση για την υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή της Μεσαράς, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης .

Ο κ. Ματαλιωτάκης  έκανε λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης καθώς όπως είπε η υποβάθμιση της Μεσαράς συνεχίζεται και στον τομέα του ευαίσθητου τομέα της υγείας με το αρμόδιο υπουργείο να προχωρά το σχέδιο υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μοιρών και να σχεδιάζει παράλληλα και την ελλιπή λειτουργία βραχείας νοσηλείας  του Πολυδύναμου Τυμπακίου που αντί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το υπουργείο Υγείας προωθεί σχέδιο λειτουργίας σε οκτάωρη βάση.

«Με δύο γιατρούς δεν λύνεται κανένα πρόβλημα στην περιοχή και δε λειτουργεί το Πολυδύναμο Ιατρείο που σχεδιάστηκε αρχικά με χρηματοδότηση 550.000 ευρώ και σήμερα το ποσό αυτό έχει μειωθεί στα 350.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειακός σύμβουλος για να συμπληρώσει με έμφαση απευθυνόμενος στον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη.

«Είναι η ώρα να αγωνιστούμε για τη δημιουργία δομής υγείας στη Μεσαρά που θα παρέχει νοσηλεία στους ασθενής και όχι τα στοιχειώδη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι απαραίτητη η 24ωρη λειτουργία τουλάχιστον καρδιολογικής μονάδας και παιδιατρικής ώστε να νιώθουν οι άνθρωποι ασφάλεια για την υγεία τους και τα παιδιά τους. Έχουμε χάσει τόσους ανθρώπους μας κατά τη διακομιδή τους προς τα νοσοκομεία του Ηρακλείου. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει πλήρης επάνδρωση και λειτουργία καρδιολογικού τμήματος στη Μεσαρά επί 24ωρου βάσεως» .

Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους  κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης ο κ. Ματαλλιωτάκης  τόνισε με έμφαση ότι « η αντιμετώπιση και ο σχεδιασμός από το υπουργείο Υγείας για τις δομές υγείας στη Μεσαρά δείχνουν ότι  η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τις ανάγκες του πληθυσμού για πλήρη κάλυψη υπηρεσιών υγείας στο Νότο.

Πρέπει επιτέλους , είπε αυστηρά ο κ. Ματαλλιωτάκης, να αντιληφθούμε ότι η ανάπτυξη του νότου της Κρήτης και της Μεσαράς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και το εμπόριο στη Μεσαρά και στο νότιο Ρέθυμνο έχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης και καθιστούν αναγκαία την αναβάθμιση των δομών υγείας.

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς δεν παρέχει τη στοιχειώδη υποδομή για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας με συνέπεια τη συχνή απώλεια ανθρώπινων ζωών ακόμα και σε περιστατικά που σε άλλες περιοχές και συνθήκες θα είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Ας καθίσουμε λοιπόν να σχεδιάσουμε από την αρχή την υγεία στη Μεσαρά και να συντάξουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα συντελεί στην αναβάθμιση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού της περιοχής κατέληξε ο κ. Ματαλλιωτάκης.

 

mesaralive.gr  09 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ