Γ. Δραγασάκης: Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

  16 March, 2017 ΓΝΩΜΕΣ
Γ. Δραγασάκης: Είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη, προσθέτοντας ότι «το ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε είναι ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία στις ανάγκες της χώρας, της νεολαίας και του λαού».

«Η Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζει μόνο κρίση προσανατολισμού αλλά και νομιμοποίησης και από την κρίση αυτή επωφελούνται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, της εθνικής αναδίπλωσης και περιχαράκωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε εκδήλωση με θέμα: «60 χρόνια Ευρωπαϊκή Ένωση (1957-2017)», που οργάνωσε το ΕΚΠΑ με την ευκαιρία της έκδοσης του συλλογικού βιβλίου, «Ευρωπαϊκή Ένωση: Δημιουργία, εξέλιξη, προοπτικές».

«Χωρίς την ήττα των δυνάμεων αυτών, αλλά και χωρίς ανατροπή των αιτιών που τις εξέθρεψαν, οι κίνδυνοι που απειλούν τη συνοχή ακόμη και την ύπαρξη της ΕΕ δεν είναι βέβαιο ότι  θα υποχωρήσουν», συμπλήρωσε προσθέτοντας πως «το ερώτημα λοιπόν είναι ποιές δυνάμεις και με ποιό σχέδιο μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από την πολλαπλή κρίση;».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως έχει κλονιστεί η νομιμοποίηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος επισημαίνοντας, ότι «το Brexit  έδειξε ότι η ενοποίηση δεν είναι μια διαδικασία χωρίς επιστροφή».

Παράλληλα σημείωσε πως χρειάζεται ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που θα πρέπει να δίνει απαντήσεις στα συγκεκριμένα  προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Υπογράμμισε πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη, προσθέτοντας ότι «το ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε είναι ποιά Ελλάδα σε ποιά Ευρώπη μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την κρίσιμη ιστορική συγκυρία στις ανάγκες της χώρας, της νεολαίας και του λαού». 

 

left.gr

 

  16 March, 2017 ΓΝΩΜΕΣ