«Φως στο τούνελ» για την Υγεία στη Μεσαρά

mesaralive.gr  04 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
«Φως στο τούνελ» για την Υγεία στη Μεσαρά

Άκρως εποικοδομητική χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών για την Υγεία στη Μεσαρά, η συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Στην συνάντηση με τον Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και αρμόδιο για τα Κέντρα Υγείας, συμμετείχαν από την Επιτροπή ο π. Λέανδρος Σταματάκης, οι κ.κ. Γιώργος Δαμιανάκης ,  Γιάννης Κοκαράκης, και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Έφη Κουτεντάκη. Επίσης στη συμμετείχε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, η Αντιδήμαρχος Φαιστού αρμόδια για θέματα Υγείας κ. Ελένη Τιτάκη και ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Για άλλη μια φορά τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος τομέας της Υγείας στη Μεσαρά, ενώ σημειώθηκε ότι θα μπορούν άμεσα να καλυφθούν θέση παθολόγου και μία θέση παιδίατρου (άμεσες επικουρικές και τριετείς) από ιατρούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθώς επίσης ότι μέσα από την προκήρυξη που θα βγει στον «αέρα» τις επόμενες μέρες, ότι θα προκηρυχτούν δυο θέσεις  γενικών ιατρών για το Πολυδύναμο Τυμπακίου και τρεις θέσεις για το Κέντρο Υγείας Μοιρών. Ακόμα ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για θέματα μεταθέσεων και αποσπάσεων προσωπικού. Όσον αφορά το κτηριακό συζητήθηκε ότι  θα ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες για παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Μοιρών και τα Επείγοντα. Επίσης ότι την Παρασκευή ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Έφη Κουτεντάκη και ο Βουλευτής Ηρακλείου  κ.  Σωκράτης Βαρδάκης θα επισκεφθούν τον Περιφερειάρχη για να ζητήσουν την ολοκλήρωση του αύλειου χώρου στο Πολυδύναμο Τυμπακίου, καθώς και τη βοήθειά του για να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς να επιλέγουν τη Μεσαρά για την τοποθέτησή τους. Ακόμα συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ενός  νέου κτηρίου για το Κέντρο Υγείας Μοιρών. Ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί, ωστόσο το σημαντικό είναι να γίνει η αρχή. Αυτή η αρχή αναμένεται να γίνει μέσα από  μελέτη για την οποία θα φροντίσει ο Δήμος ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί στην Περιφέρεια από την κ. Έφη Κουτεντάκη και τον κ. Σωκράτη Βαρδάκη, και η Περιφέρεια με τη σειρά της να την εντάξει  στο ΕΣΠΑ.

«Αρωγός σε κάθε προσπάθεια της επιτροπής»

Στο μεταξύ σε Δελτίο Τύπου του κ. Σωκράτη Βαρδάκη αναφέρεται «Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, κο Δημητρακόπουλο, τον Δήμαρχο Φαιστού, κο Αρμουτάκη και μέλη της Επιτροπής Υγείας φορέων – πολιτών της Μεσαράς.

Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης σύσκεψης που έλαβε χώρα την Περιφέρεια Κρήτης στις 19 Σεπτεμβρίου.

            Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου, αλλά και του Κέντρου Υγείας Μοιρών, καθώς υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

            Ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ δήλωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, που μπορούν να λύσουν ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής.

            Επιπλέον, επίκειται εντός του 2016 διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, στον οποίο ο κος Δημητρακόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του Κ.Υ. και του Π.Ι. που βρίσκονται στη Μεσαρά, καθώς η ευρύτερη περιοχή, λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της ιδιομορφίας του οδικού δικτύου που τη συνδέει με το Ηράκλειο, χρήζει άμεσης υποστήριξης όσων αφορά την φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας.

            Επίσης, σχετικά με την προμήθεια και τον εξοπλισμό του Κ.Υ. Μοιρών, του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου αλλά και του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, ο κος Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΔΥΠΕ βρίσκεται στην διάθεση της Επιτροπής, να παρέχει τον εξοπλισμό που απαιτείται, αλλά και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό προγραμματισμένα σε εβδομαδιαία βάση για κάθε Κέντρο, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε άτομα που χρήζουν άμεσης εξέτασης και διάγνωσης.

            Τέλος, αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Μοιρών, ειπώθηκε στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου κτιρίου σε οικόπεδο που ήδη διαθέτει ο Δήμος, όπου πρόκειται να μεταστεγαστούν και άλλες υπηρεσίες του.

            Ο κος Βαρδάκης δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Επιτροπής, που θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας της Μεσαράς.

            Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ζήτησαν να ενημερωθούν από τον κο Βαρδάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Μεσαρά. Ο κος Βαρδάκης τους ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια μέσα στον Οκτώβριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου».

 

mesaralive.gr  04 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα