Φόβος και τρόμος για τους εργαζόμενους μετανάστες του Τυμπακίου η συμμορία των πέντε!

https://www.cretalive.gr/  04 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Φόβος και τρόμος για τους εργαζόμενους μετανάστες του Τυμπακίου η συμμορία των πέντε!

Λειτουργούσαν εκβιαστικά - Πόσο πλήρωναν οι εργάτες της περιοχής για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο

Ως άνθρωποι επικίνδυνοι για τους συμπατριώτες τους Πακιστανούς, που εργάζονται στην περιοχή της Μεσαράς περιγράφονται στο Cretalive οι πέντε αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν από λιμενικούς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Λειτουργούσαν εκβιαστικά, σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο στους συμπατριώτες τους, που αναγκάζονταν να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό που έφτανε ακόμα και τα 100 ευρώ, ανά κεφάλι, για να μπορέσουν να δουλέψουν στην περιοχή.

Η προστασία αυτή έφτανε ακόμα και τα 500 ευρώ, ανά κεφάλι, αν εκείνος στον οποίο απευθύνονταν είχε στήσει κάποια μικρή επιχείρηση για να εξυπηρετεί στο Τυμπάκι τους ομοεθνείς του και υπήρχε φόβος ακόμα και για τη ζωή τους, στην περίπτωση που δεν ενέδιδαν στους εκβιασμούς!

Είναι αλήθεια πως με φόβο και αγωνία κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, ευελπιστώντας πως η προφυλάκιση τους θα τελείωνε τον εφιάλτη των προστατών - "νταβατζήδων" των ξένων εργατών γης που, όπως είναι γνωστό, κατά εκατοντάδες δουλεύουν στην περιοχή.

«Αν μπουν στη φυλακή θα είναι κάπως καλύτερα για μας που ψάχνουμε ένα μεροκάματο για να το στείλουμε στο Πακιστάν, στις οικογένειες μας. Αλλά αν τη γλιτώσουν και πάλι, αυτό θα είναι 'πόλεμος' για μας» εξομολογήθηκαν κάποιοι από αυτούς.

 

https://www.cretalive.gr/  04 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα