Έρευνα αποκαλύπτει τις διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά.

mesaralive.gr  23 March, 2015 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ
Έρευνα αποκαλύπτει τις διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά.

Φωτο: dimokratiki.gr

Η έρευνα Children Online της Kaspersky Lab αποκαλύπτει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των χρηστών τεχνολογιών Γονικού Ελέγχου της εταιρείας αντιμετώπισαν ακατάλληλο για παιδιά ή επιβλαβές online περιεχόμενο μέσα στο 2014.

Το Διαδίκτυο έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι «προνόμιο» των ενηλίκων. Τα παιδιά είναι συχνά πολύ πιο ενεργοί χρήστες σε σχέση με τους γονείς τους.

Αλλά είναι αρκετά ασφαλές για τα παιδιά να το χρησιμοποιούν, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα αντιμετωπίσουν ακατάλληλο περιεχόμενο;

Με αυτό το σκεπτικό, η Kaspersky Lab αποφάσισε να διερευνήσει τις πιθανές διαδικτυακές απειλές για τα παιδιά, αναλύοντας δεδομένα από τους χρήστες των προϊόντων της εταιρείας, που διαθέτουν μονάδα Γονικού Ελέγχου.

Ιστοσελίδες που μεταφέρουν τέτοιου είδους ακατάλληλο περιεχόμενο (πορνογραφία, chat, τυχερά παιχνίδια και όπλα) μαζί με άλλες που «φιλοξενούν» ναρκωτικά, καπνό και αλκοόλ, ήταν αυτές που εμποδίστηκαν πιο συχνά από τις λύσεις προστασίας της Kaspersky Lab.

Η συχνότητα των εντοπισμών δείχνει πόσο εύκολο είναι για τους χρήστες να συναντήσουν τέτοιου είδους περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.

Από εκεί και πέρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χώρες όπου οι λύσεις Γονικού Ελέγχου της Kaspersky Lab εντόπισαν ακατάλληλο περιεχόμενο πιο συχνά ήταν η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία.

Η Γαλλία, το Βιετνάμ, η Βραζιλία και η Αλγερία βρέθηκαν επίσης στην πρώτη δεκάδα της σχετικής κατάταξης, αλλά ήταν σχετικά πιο ασφαλείς, λόγω της χαμηλότερης συχνότητας εντοπισμού.

Κάθε χώρα ή περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναφορικά με τις κυρίαρχες online απειλές για τα παιδιά. Για παράδειγμα, το ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τους χρήστες στις περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, παρατηρήθηκαν 185 εντοπισμοί τέτοιου είδους περιεχομένου ανά χρήστη. Αντίστοιχα υψηλά νούμερα παρατηρήθηκαν και σε χώρες όπως η Τσεχία (66 εντοπισμοί ανά χρήστη), η Ρουμανία (127 εντοπισμοί ανά χρήστη) και η Ουγγαρία (263 εντοπισμοί ανά χρήστη).

Το περιεχόμενο σχετικά με αλκοόλ, προϊόντα καπνού και ναρκωτικά ήταν μια σημαντική απειλή για τους χρήστες στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, με τη συχνότητα εντοπισμού να είναι ιδιαίτερα υψηλή σε αυτές τις χώρες. Ο

Οι σελίδες τυχερών παιγνίων και τζόγου αναδείχθηκε ως η μεγαλύτερη online απειλή για τα παιδιά στις χώρες της Βαλτικής (118 εντοπισμοί ανά χρήστη).

Το πλήρες κείμενο της έρευνας της Kaspersky Lab για τις online απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι διαθέσιμο στο Securelist.com.

Η μονάδα Γονικού Ελέγχου για υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα OSXκαι Windowsείναι ενσωματωμένη στα καταναλωτικά προϊόντα ασφάλειας της εταιρείας (Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 και Kaspersky Total Security – Multi-Device). Επίσης, η Kaspersky Lab παρουσίασε πρόσφατα μια νέα αυτόνομη λύση, το Kaspersky Safe Kids Beta (για συσκευές με λειτουργικό OSX, Windows, Android και iOS), το οποίο προστατεύει τα παιδιά από ακατάλληλο online περιεχόμενο.

 

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

πηγή: msn.gr

 

mesaralive.gr  23 March, 2015 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα