Επί τάπητος τα προβλήματα της υγείας σε σύσκεψη στο Τυμπάκι

mesaralive.gr  08 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Επί τάπητος τα προβλήματα της υγείας σε σύσκεψη στο Τυμπάκι

Φώτο: Mesaralive.gr

Αν και στην πρώτη συνάντηση στο Ζαρό για τα προβλήματα της υγείας δεν υπήρχε εκπροσώπηση της Κυβέρνησης, στην δεύτερη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Τυμπάκι, παρόν ήταν ο βουλευτής και πρώην Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης.

Η σύσκεψη για την υποβάθμιση της Υγείας στη Μεσαρά, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Τυμπάκι, παρουσία του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη, της Αντιδημάρχου αρμόδιας για θέματα Υγείας κ. Ελένης Τιτάκη, αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού, Δημοτικών Συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Τυμπακίου κ. Μανώλη Στυλιανάκηεκπροσώπων φορέων από το Τυμπάκι, το Ζαρό και τις Μοίρες και πολύ κόσμου.

Παρόντες και σε αυτή τη σύσκεψη όπως και στο Ζαρό οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Έφη Κουτεντάκη και κ. Λάμπρος Καμπουράκης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Επίσης στη σύσκεψη συμμετείχε εκπρόσωπος του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ ο ΓΓ της ΝΔ και Μεσαρίτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του δήλωσε την αδυναμία του να παρευρεθεί στη σύσκεψη λόγω πένθους. Επίσης παρευρέθηκε η Διευθύντρια του ΚΥ Μοιρών κ. Κατερίνα Τσικαλά καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Για μια ακόμα φορά, καταγράφηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στη Μεσαρά με τον κ. Νίκο Ηγουμενίδη να ακούει τα παράπονα για το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσον αφορά την εξυπηρέτησή τους και την κάλυψη των αναγκών της περιοχής στον τομέα της υγείας. Και στο Τυμπάκι έγινε παρουσίαση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μοιρών, τονίστηκε ότι το Πολυδύναμο Τυμπακίου είναι αναγκαίο να λειτουργήσει επανδρωμένο και όχι με ένα δυο γιατρούς ενώ στο τραπέζι της συζήτησης μπήκε και πάλι το θέμα των περιφερειακών ιατρείων και του ΕΚΑΒ.

Αδιέξοδο

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης συνάντησης φορέων για το «καυτό» θέμα της υγείας στη Μεσαρά, δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση για την κάλυψη των αναγκών του κάμπου στα σοβαρά θέματα που εγείρουν οι ελλείψεις και η υποστελέχωση στο ΚΥ Μοιρών. Έτσι η επιτροπή που ξεκίνησε να δημιουργείται από την πρώτη συνάντηση του Ζαρού για την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται οι πολίτες της Μεσαράς, σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη δια της νομίμου οδού, αφού οι κάτοικοι του κάμπου αισθάνονται πολλές φορές ως πολίτες β΄ κατηγορίας χωρίς να καλύπτονται οι ανάγκες τους στον τομέα της υγείας.

Η τελική απόφαση πάντως για το πώς θα κινηθεί η επιτροπή διεκδίκησης θα ληφθεί στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στις Μοίρες.

 

mesaralive.gr  08 July, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ