Επανασύνδεση με πρώην: Πώς να το κάνετε σωστά για σίγουρη επιτυχία

  22 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Επανασύνδεση με πρώην: Πώς να το κάνετε σωστά για σίγουρη επιτυχία

Ο χωρισμός με κάποιον που αγαπάς μπορεί να είναι μια από τις πιο οδυνηρές και δύσκολες εμπειρίες στη ζωή. Μερικές φορές, μετά από μια περίοδο χωρισμού, μπορεί να σας λείπει ο/η πρώην σας και να αναρωτιέστε αν πρέπει να δώσετε άλλη μια ευκαιρία στη σχέση σας. Η επανασύνδεση με πρώην μπορεί να είναι δελεαστική, ειδικά αν εξακολουθείτε να έχετε συναισθήματα για το άλλο άτομο και ελπίζετε να αναζωπυρώσετε τη σπίθα που κάποτε υπήρχε μεταξύ σας.

Γιατί όμως είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε ξανά και πώς μπορείτε να το πετύχετε εγγυημένα; Σε αυτές και πολλές ακόμη καυτές απορίες για την επανασύνδεση με πρώην, απαντά η ιστοσελίδα των ειδικών σε θέματα σχέσεων couple goals.

Γιατί να ξαναδοκιμάσω

Η επανασύνδεση με πρώην μπορεί να έχει πολλά απροσδόκητα οφέλη που δεν είχατε σκεφτεί και που τα έντονα συναισθήματα που βιώνετε μετά τον χωρισμό δεν σας επιτρέπουν να τα δείτε από μία λογική σκοπιά.

Μερικά από τα οφέλη της επανασύνδεσης με πρώην μπορεί να είναι:

Το γεγονός ότι γνωρίζεστε ήδη καλά και έχετε μια ιστορία κοινών αναμνήσεων, εμπειριών και αξιών.
Μπορεί να έχετε μάθει από τα λάθη σας και να έχετε ωριμάσει ως άτομα και συνεπώς ως ζευγάρι όσο ήσασταν χωριστά
Μπορεί να έχετε συνειδητοποιήσει και οι δυο, δοκιμάζοντας άλλες εμπειρίες, ότι εν τέλει είστε πραγματικά συμβατοί και ότι η πρώην σχέση σας ήταν η ιδανική για εσάς.
Μπορεί να έχετε έναν ισχυρότερο δεσμό και μια βαθύτερη εκτίμηση ο ένας για τον άλλον αφού ξεπεράσετε τις προκλήσεις που σας οδήγησαν στο χωρισμό.

Πώς να γίνει σωστά και επιτυχημένα

Επιλέγοντας την επανασύνδεση με πρώην, είναι σημαντικό να το κάνετε με σωστό και ασφαλή τρόπο, ώστε να μην πληγωθείτε ξανά και να είστε σίγουροι ότι η σχέση σας ξεπέρασε όσα την οδήγησαν στον χωρισμό.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα εξασφαλίσουν ότι η επανασύνδεση με πρώην θα είναι επιτυχής:

Πάρτε το χρόνο σας και μην βιαστείτε να επικοινωνήσετε. Δώστε στον εαυτό σας και στον πρώην σας λίγο χώρο και χρόνο για να θεραπεύσετε τις πληγές σας, να προβληματιστείτε και να ωριμάσετε πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε επικοινωνία.
Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και τον πρώην σας. Να είστε ξεκάθαροι για τις προθέσεις, τα συναισθήματα και τις προσδοκίες σας και ακούστε την προοπτική και τις ανάγκες του άλλου ατόμου.
Ξεκινήστε αργά και κρατήστε το χαλαρό. Μην πιέζετε το άλλο άτομο να δεσμευτεί για οτιδήποτε. Απλώς επικοινωνήστε με ένα φιλικό και χαμηλών τόνων μήνυμα και δείτε πώς ανταποκρίνεται. Εάν είναι θετικοί, μπορείτε σταδιακά να δημιουργήσετε την επαφή και τη συζήτηση.
Εστιάστε στο παρόν και στο μέλλον, όχι στο παρελθόν. Μην μένετε σε λάθη του παρελθόντος, τύψεις ή αγανάκτηση. Μην προσπαθήσετε να αναδημιουργήσετε την παλιά σχέση. Αντίθετα, εστιάστε στην παρούσα στιγμή και στις δυνατότητες για μια νέα και βελτιωμένη σχέση. Δείξτε στον πρώην σας πώς έχετε αλλάξει και ωριμάσει και πώς μπορείτε να του προσφέρετε κάτι καλύτερο από πριν.
Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται. Εάν εσείς και ο πρώην σας έχετε σοβαρά ζητήματα ή δυσκολίες που δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας, μπορεί να ωφεληθείτε από την αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας από έναν couple coach, που να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την κατάστασή σας και να προσδιορίσετε τους στόχους σας, αλλά και να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία επανασύνδεσης με πρώην.

Εάν θέλετε επανασύνδεση με πρώην, μην υποφέρετε άλλο. Η ιστοσελίδα ειδικών σε θέματα σχέσεων Couple Goals (https://couplegoals.gr/) έχει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να βελτιώσετε την προσωπική σας ζωή.

 

  22 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα