Ένταση στην έκτακτη σύσκεψη για την απεργία της Π.Ν.Ο. στην Π.Ε. Χανίων

mesaralive.gr  08 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣOIKONOMIA
Ένταση στην έκτακτη σύσκεψη για την απεργία της Π.Ν.Ο. στην Π.Ε. Χανίων

Φωτο: haniotika-nea.gr

Έκτακτη σύσκεψη παραγωγών και εμπλεκομένων φορέων των Χανίων με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους σχετικά με το πρόβλημα της μεταφοράς ευπαθών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, στη σύσκεψη υπήρξε μεγάλη ένταση. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα την ώρα διενέργειας της σύσκεψης : "Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη παραγωγών και εμπλεκομένων φορέων των Χανίων με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών τους σχετικά με το πρόβλημα της μεταφοράς ευπαθών προϊόντων

Στην σύσκεψη μετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Λυμπινάκης, εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ και της Blue Star, o Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Μαράκης, ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημαντηράκης.

Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται γιατί δεν μπήκε πλοίο από τα Χανιά για την μεταφορά των προϊόντων αλλά μόνο από το Ηράκλειο.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης επικράτησε ένταση καθώς οι παραγωγοί έριξαν ευθύνες στην ΑΝΕΚ επειδή δεν απέπλευσε πλοίο της ενώ έφυγε αυτό των Μινωικών Γραμμών. Επίσης οι παραγωγοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν επιτάσσει πλοίο ώστε να μεταφερθούν τα προϊόντα στην Αθήνα. Οι αγρότες ζήτησαν την επίταξη των ναυτικών ώστε σήμερα να φύγει το πλοίο. ΑΝΕΚ και εκπρόσωπος των βουλευτών επέρριψαν ευθύνες ο ένας στον άλλο για το πρόβλημα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι εφόσον οι τοπικοί φορείς συνενοηθούν και το πλοίο της γραμμής πάει στον Πειραιά θα γίνει εκφόρτωση. Επίσης οι φορείς συμφώνησαν να πάνε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα και να ζητήσουν να διασφαλιστεί η δρομολόγηση πλοίου κάθε φορά που γίνονται πολυήμερες απεργίες".

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

mesaralive.gr  08 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣOIKONOMIA