Ενημερώσου για τη δωρεά μυελού των οστών…Δώσε ΖΩΗ!

mesaralive.gr  17 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Ενημερώσου για τη δωρεά μυελού των οστών…Δώσε ΖΩΗ!

Φωτο: mesaralive.gr

Μια πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Αυγούστου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες!

Στόχος της η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση για την δωρεά μυελού των οστών. Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Νεολαίας Φαιστού «Δρω» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται «Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποι μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ασθένεια του αίματος όπως η λευχαιμία. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών από εθελοντή δότη είναι για ορισμένα νοσήματα η μόνη θεραπεία. Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός ασθενών δεν διαθέτει συγγενή δότη. Η μόνη τους ελπίδα είσαι ΕΣΥ. Μπορείς να τους χαρίσεις ζωή με το να εγγραφείς και να ενταχθείς στην δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Έλα την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 8μ.μ. στο Πολύκεντρο Μοιρών. Ενημερώσου και αν το επιθυμείς γίνε Εθελοντής Δότης. Η παρουσία σου εκεί είναι σημαντική γιατί από αυτήν κρέμεται η ζωή κάποιου άλλου. Μια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Νεολαίας Φαιστού «Δρω» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».

Η δωρεά μυελού των οστών είναι μια πράξη γενναιοδωρίας. Μπορεί σήμερα εσύ να χαρίσεις ζωή σε κάποιον άγνωστο ασθενή, αύριο όμως κάποιος άλλος εθελοντής μπορεί να ΧΑΡΙΣΕΙ ΖΩΗ σε εσένα ή σε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο». 

 

mesaralive.gr  17 August, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ