Ένα σπουδαίο Πολιτιστικό γεγονός στους Αγίους Δέκα

mesaralive.gr  23 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένα σπουδαίο Πολιτιστικό γεγονός στους Αγίους Δέκα

Στους Αγίους Δέκα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, βρέθηκε το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορού, την τρίτη ημέρα της διοργάνωσής του. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τις σχολές χορού Γεωργιλαδάκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τη στήριξη τοπικών φορέων.

Η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τον Νίκο Κυριακάκη και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Μακεδονία, Πόντο, Ήπειρο και Μεσσαρά να κάνουν την παραδοσιακή καντάδα στα στενά του χωριού μας και τους συγχωριανούς μας, πραγματικά να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να υποδεχτούν τους καλεσμένους, με ρακί και κάθε λογής εδέσματα.

Στη συνέχεια όλοι συγκεντρώθηκαν στην αυλή του Γυμνάσιου – Λύκειου Αγίων Δέκα, όπου έγινε το γλέντι.

Στην αρχή του γλεντιού έγινε η παρουσίαση των παραδοσιακών χορών απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας που εκπροσωπήθηκαν σε αυτό το φεστιβάλ χορού, και βέβαια των παραδοσιακών Κρητικών χορών, και στο τέλος ακολούθησε γλέντι με κέφι και χορό, μέχρι το πρωί.

Μια στιγμή που θα έχουμε να θυμόμαστε όλοι από αυτή την εκδήλωση, είναι όταν Κρητικοί και Πόντιοι, χόρεψαν αντικριστά, Πεντοζάλι και Κότσαρι αντίστοιχα, και στο τέλος πιάστηκαν μαζί στο χορό, χαρίζοντας μας μια υπέροχη στιγμή περηφάνιας και συγκίνησης..

Να μην αδικήσουμε βέβαια και τα υπόλοιπα χορευτικά συγκροτήματα, από την Άρτα και την Έδεσσα, που μας χάρισαν και αυτά με τις παραδοσιακές τους στολές, τους χορούς και τις φιγούρες τους, όμορφες Ελληνικές στιγμές..

Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε να τους ξανα δούμε, και αν γίνεται στα δικά τους μέρη…!!

Να ευχαριστήσουμε και τους συγχωριανούς μας και όλους όσους έδωσαν το παρόν σε αυτή την όμορφη πολιτιστκή εκδήλωση, και τους υποσχόμαστε πως με την δική τους στήριξη και βοήθεια, θα κάνουμε πολλά ακόμα..

 

mesaralive.gr  23 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα