Έλον Μασκ: Δηλώνει γοητευμένος από την Ιλιάδα - Ποιον χαρακτήρα του ομηρικού έπους λατρεύει

https://www.newsbomb.gr/  18 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Έλον Μασκ: Δηλώνει γοητευμένος από την Ιλιάδα - Ποιον χαρακτήρα του ομηρικού έπους λατρεύει

Eνθουσιασμένος με την Ιλιάδα, ο Έλον Μασκ έκανε δύο αναρτήσεις μέσα σε λίγες μέρες για το ομηρικό έπος, ενώ αποκάλυψε και τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

«Η απίστευτα συναρπαστική ιστορία της Ιλιάδας δημιουργήθηκε για να απαγγέλλεται, επομένως ακούστε την» έγραψε σε μια ακόμα ανάρτησή του στο Twitter, παροτρύνοντας τους followers να προτιμήσουν το audiobook.

Σε μια νέα του ανάρτηση, ο Μασκ συμπεριέλαβε ένα απόσπασμα από την ταινία «Tροία» σε σκηνοθεσία Wolfgang Petersen και σενάριο David Benioff στο οποίο βλέπουμε «τον Πρίαμο να ικετεύει τον Αχιλλέα να του επιστρέψει τη σορό του αγαπημένου του γιου».

Μάλιστα, στην απάντησή του σε σχόλιο στην ανάρτηση, ο 52χρονος επεσήμανε ότι ο αγαπημένος του χαρακτήρας από το ομηρικό έπος είναι ο Οδυσσέας. Σε μια άλλη ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε τον σύνδεσμο για το ομηρικό έπος στα αγγλικά από τη σειρά Penguin Classic, ο Μασκ αποκάλεσε την Ιλιάδα «Καλύτερη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ».

Εν τω μεταξύ, ο Έλον Μασκ, τον οποίο ουκρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν πρόσφατα οτι εμπόδισε μια επίθεση στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, χλεύασε την επιτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης της Ουκρανίας την Κυριακή. «Τόσος θάνατος για τόσο λίγα», έγραψε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, την Κυριακή.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ προκαλεί θόρυβο, εξυμνώντας την ελληνική γλώσσα ή την αρχαία ελληνική γραμματεία. Στις αρχές του χρόνου είχε προκαλέσει πανικό στο δημοφιλές μέσο, καθώς σε tweet του έγραψε το γράμμα «Ω» χωρίς να δώσει καμία επιπλέον εξήγηση.

Ώρες αργότερα είχε επανέλθει για να εξηγήσει την ανάρτησή του στα ελληνικά. Σύμφωνα με τον ίδιο το «Ω» είναι το μήνυμά του για «αντίσταση στο ρεύμα» καθώς το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου είναι το σύμβολο για την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (το Ωμ) το οποίο πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό φυσικό Γκέοργκ Ωμ.

 

https://www.newsbomb.gr/  18 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα