«Εκστρατεία» αγάπης για τον συνάνθρωπο από τον ΕΕΣ Μοιρών.

mesaralive.gr  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Εκστρατεία» αγάπης για τον συνάνθρωπο από τον ΕΕΣ Μοιρών.

Και φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ. ξεκίνησε την «εκστρατεία» συλλογής ειδών διατροφής σε συνεργασία με όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσαράς, συμμετέχοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας για τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία τείνει να καθιερωθεί ως θεσμός καθώς πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά για την περίοδο του Πάσχα.

Έτσι καλούνται και φέτος τα σχολεία της Μεσαράς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Μια διαδικασία η όποια ευαισθητοποιεί την μαθητική κοινότητα της Μεσαράς σε θέματα  εθελοντισμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Συλλογική προσπάθεια

Σε κάθε σχολείο είχε ζητηθεί μέσω επιστολής, να συγκεντρώσει διαφορετικά βασικά είδη διατροφής, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι και να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσει ο καθένας προσωπικά σε αυτήν την «εκστρατεία» αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών πιστεύει και φέτος να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από το μαθητικό κοινό, καθώς η ανάγκη για να μοιράζονται περισσότερες φορές το χρόνο πακέτα σε οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλη.

Ιδιωτική πρωτοβουλία

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από 8 με 9 τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς.

Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ.

 

mesaralive.gr  21 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα