Εκλογές 2023 – Κρήτη: Πιθανή η ανατροπή στο Ηράκλειο μετά την επανακαταμέτρηση ψήφων

https://www.newsit.gr/  02 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Εκλογές 2023 – Κρήτη: Πιθανή η ανατροπή στο Ηράκλειο μετά την επανακαταμέτρηση ψήφων

Η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, θα αρχίσει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία προέδρου Πρωτοδικών. Θα έχουν συγκροτηθεί 20 συνεργεία και θα γίνει παρόντων των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Γρηγόρης Πασπάτης υπέβαλε, μέσω της δικηγόρου του, Γαριφαλιάς Βιδάκη, αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ηράκλειο. Η αίτησή του αφορά στις τις ψήφους του κόμματος «Σπαρτιάτες». Σημειώνεται πως αντίστοιχη κίνηση έχει γίνει στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, από την υποψήφια βουλευτή Εύβοιας των «Σπαρτιατών», Δέσποινα Γιακομίδου.

Έτσι, υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανακατανομή των εδρών και, τελικά, βουλευτής να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης από τη Νέα Δημοκρατία και το Ηράκλειο να μην έχει βουλευτή από το κόμμα «Σπαρτιάτες» καθώς η διαφορά των 8 ψήφων είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί.

Παράλληλα, αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.newsit.gr/  02 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα