Εκδηλώσεις μνήμης στη μνήμη του Μητροπολίτη Κρήτης Βασιλείου

mesaralive.gr  29 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις μνήμης στη μνήμη του Μητροπολίτη Κρήτης Βασιλείου

Ξεκινησαν την Παρασκευή 28/6 οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και ευγνωμοσύνης, για τον αοίδιμο Επίσκοπο Αρκαδίας (1902 – 1941), μετέπειτα Μητροπολίτη Κρήτης (1941 – 1950), Βασίλειο Μαρκάκη, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινησαν στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στις Μοίρες.
Σήμερα Σάββατο 29 του μήνα εορτή των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο , όπου έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος, οι Ηγούμενοι των Ι. Μονών και οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας. Την ομιλία εκφώνησε ο κ. Δημήτριος Σάββας, προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου – συγγραφέας.
Στις 10.45 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και αποκάλυψη προτομής του Πρωθιεράρχου Βασιλείου που βρίσκεται μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μοιρών.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 11.15 π.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια επιγραφής στην μνήμη του Βασιλείου Μαρκάκη, μπροστά στον Ι. Ναό των Αγίων Δέκα.Στη συνέχεια θα γίνει σχηματισμός πομπής η οποία θα φθάσει έως το τ. Επισκοπείο της Ι. Επισκοπής Αρκαδίας το οποίο οικοδόμησε ο μακαριστός Ιεράρχης Βασίλειος, όπου θα τελεστεί Τρισάγιο αποκαλυπτήριας επιγραφής του Δήμου Γόρτυνας εις μνήμην αυτού, έμπροσθεν του Επισκοπείου.
Με την έναρξη του προσεχούς νέου σχολικού έτους, η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς, η οποία ανεγέρθηκε επί αρχιερατείας του Επισκόπου Αρκαδίας Βασιλείου, θα είναι ανοικτή, για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στη μνήμη του

 

mesaralive.gr  29 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα