Έξι λόγοι για να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί.

mesaralive  04 March, 2015 ΥΓΕΙΑ
Έξι λόγοι για να πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί.

Καλός ο καφές αλλά αν γνωρίζετε πόσο ευεργετικό είναι να πίνετε κάθε πρωί μια κούπα ζεστό νερό με λίγο φρέσκο λεμόνι... θα αναθεωρήσετε!

Έχετε πολλούς λόγους να βράζετε λίγο νερό κάθε πρωί και να ρίχνετε μέσα λίγες σταγόνες φρέσκο λεμόνι... Σας παραθέτουμε κάποιους από αυτούς:

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Αρχικά αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι και κατ' επέκταση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια θερμίδων.

Στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (γνωστό σε όλους μας) που σημαίνει ότι αποτελεί ασπίδα στα κρυολογήματα και σε άλλες ασθένειες. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα από το... λεμόνι.

Ισορροπεί το pH του οργανισμού

Αν και είναι όξινα, τα λεμόνια έχουν την ιδιότητα να εξισορροπούν τις ποσότητες pH στον οργανισμό μας. Το χρειάζεστε ακόμη περισσότερο αν λαμβάνετε συχνά ποσότητες κρέατος, τυριού ή αλκοόλ.

Βοηθά στην αποτοξίνωση

Το νερό που περιλαμβάνει λεμόνι είναι φυσικό διουρητικό και βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες. Επιπλέον το κιτρικό οξύ πολλαπλασιάζει τα ένζυμα που αναζωογονούν το συκώτι.

Αναζωογονεί, ξυπνάει, ενδυναμώνει

Τίποτα δεν φαντάζει πιο αφυπνιστικό από τον πρωινό καφέ. Κι όμως πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται ότι ξυπνάνε πολύ πιο γρήγορα πίνοντας ζεστό νερό με λεμόνι! Ο συνδυασμός νερού και λεμονιού οξυγονώνει το αίμα και δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση.

Είναι ευεργετικό για την υγεία του δέρματος

Η ελλιπής ενυδάτωση κάνει το δέρμα να δείχνει χλωμό. Η βιταμίνη C βοηθά πολύ στην καλή υγεία του δέρματος. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά ενθαρρύνουν την αντιγήρανση.

ΠΗΓΗ:iefimerida

 

mesaralive  04 March, 2015 ΥΓΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα