Έφτασε ο κόμπος στο χτένι - Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα ... κανονάκια

  14 September, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Έφτασε ο κόμπος στο χτένι - Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τα ... κανονάκια

Ζητούν την διερεύνηση της νομιμότητας χρήσης μιας τέτοιων συσκευών επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο χωριό

"Ως εδώ και μη παρέκει" λένε κάτοικοι της περιοχής του Σκαλανίου που προσέφυγαν στον εισαγγελέα ζητώντας παρέμβαση για τις συσκευές κρότου που αγρότες της περιοχής τους έχουν επιστρατεύσει προκειμένου να διώχνουν πουλιά και τρωκτικά από τις καλλιέργειες τους. 

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι στην επιστολή τους ο θόρυβος που προκαλείται από τις συσκευές αυτές που εκπυρσοκροτούν σχεδόν κάθε 20 λεπτά τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση αφου έχει προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην καθημερινότητα τους ... 

Οι ίδιοι ζητούν την διερεύνηση της νομιμότητας χρήσης μιας τέτοιας συσκευής επισημαίνοντας τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στο χωριό . 

Στην επιστολή τους αναφέρεται :

Σκαλάνι 08/09/2017

Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή, αναφέρουμε στην υπηρεσία σας το φλέγον θέμα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας λόγω του έντονου θορύβου που δημιουργούν οι συσκευές κρότου ( κανονάκια) τώρα και τουλάχιστον τρία χρόνια.
Οι περιοχές που πλήττονται ( αυτές που εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε) είναι : Σκαλάνι, Πατσίδες, Βασιλειές.
Εμείς αναφερόμαστε στην ευρύτερη περιοχή Σκαλανίου όπου κατά την θερινή περίοδο και συγκεκριμένα κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών (από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο), γίνεται από κάποιους παραγωγούς χρήση ειδικών "κανονιών" που προκαλούν συνεχείς (κάθε 20 '' περίπου) εκπυρσοκροτήσεις με σκοπό την απομάκρυνση πουλιών και ποντικών από τις καλλιέργειές τους.
Οι εκπυρσοκροτήσεις προκαλούν εκκωφαντικό κρότο σαν από κανόνι. Το αποτέλεσμα της χρήσης πολλών τέτοιων μηχανισμών είναι να δημιουργείται έντονος κρότος κάθε 20 δευτερόλεπτα περίπου, σε 24ωρη βάση.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η διαβίωση ημών που είχαμε την "ατυχία" να μένουμε σε κοντινή απόσταση από τα συγκεκριμένα αμπέλια.
Σε Βεράντες, μπαλκόνια και εξωτερικούς χώρους δεν μπορούμε να μείνουμε και έτσι μέσα στο καλοκαίρι είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια με κλειστά παράθυρα λόγω του εκκωφαντικού θορύβου.
Αποτέλεσμα οι αρνητικές συνέπειες τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχική υγεία μας, όπως και οι οικονομικές συνέπειες αφού είναι αδύνατον για κάποιους ενοικιαστές να επιλέξουν την συγκεκριμένη περιοχή. Η χρήση τέτοιων συσκευών μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ακοής στους κατοίκους και στα παιδιά που διαμένουν σε κοντινή απόσταση.
Σημειώσατε ότι οι κατοικίες μας έχουν νόμιμη άδεια και έχουν κτιστεί εδώ και δεκαετίες. Επισημαίνουμε ότι βλάπτεται το περιβάλλον, καθώς εκδιώκονται τα πουλιά βίαια από τον φυσικό τους χώρο, με αποτέλεσμα την διαταραχή της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή.
(Η απουσία πουλιών επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αύξηση εντόμων που με την σειρά τους βλάπτουν τις καλλιέργειες με τελικό αποτέλεσμα την χρήση δηλητηρίων από τους γεωργούς. Επίσης πολλοί κάτοικοι έχουν απομακρύνει τα ζώα τους συγκεκριμένα τα σκυλιά τους μακριά από τα σπίτια τους, διότι τρομάζουν και ενοχλούν με την σειρά τους τους κατοίκους.
Τέλος αναρωτιόμαστε για την νομιμότητα αυτών των συσκευών και την χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές.
Σημειώσατε ότι υπάρχουν πολλοί παραγωγοί που δεν χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές.
Τους ρωτήσαμε και απήντησαν ότι τα πουλιά έχουν συνηθίσει ήδη το θόρυβο και έτσι το αποτέλεσμα της χρήσης των συσκευών δεν είναι το αναμενόμενο. 

Ίσως επιτυγχάνεται μόνο κατά 20 %. Αλήθεια αξίζει όλο αυτό για 20 % επιτυχία ;

Καταθέτουμε επώνυμα την καταγγελία μας και ζητούμε πρωτοκόλληση του αιτήματός μας καθώς και την έγγραφη απάντησή σας για άμεση επίλυση του προβλήματος.
 

Ευχαριστούμε
Οι πληγέντες κάτοικοι

 

cretalive.gr

 

  14 September, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα