Δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στο 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ

mesaralive.gr  03 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στο 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ

Δυναμική η συμμετοχή του Δήμου Φαιστού στο 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα διανομής – Super Market, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου.

Με μεγάλη επιτυχία και ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε θετικά και συμμετείχε στο 6ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στις Γούρνες Ηρακλείου, θέλοντας με τη συμμετοχή αυτή να δηλώσει ότι είναι παρόν στα μεγάλα ραντεβού, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά και τα προϊόντα της.          

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού φιλοξενεί, ιδιαίτερης αξίας φυσικών τόπων άγριας πανίδας και χλωρίδας. Οι φυσικές και πολιτιστικές αυτές καταλληλότητες αποτελούν τη βάση για μια ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των παραδοσιακών παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Κύρια ασχολία των κατοίκων του Δήμου Φαιστού είναι η γεωργία, καθώς και η κτηνοτροφία. Τα προϊόντα του δήμου εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου ενώ πολλά από αυτά έχουν λάβει κορυφαίες Διεθνείς διακρίσεις για την ποιότητα και το κύρος τους.

Για τους παραπάνω λόγους η έκθεση αυτή έδωσε τη δυνατότητα, να προβληθεί τόσο ο Δήμος όσο και επιχειρήσεις  που συμμετείχαν.

Στο Παγκρήτιο Φόρουμ έδωσαν το «παρόν» επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στους τρεις τομείς της παραγωγικής διαδικασίας: μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής και επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τόσο στην αγορά του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Βασικός στόχος και φιλοδοξία του Φόρουμ  ήταν να αναδειχτεί, μέσα από την προβολή και την απήχηση προς τον κόσμο, όλη η δύναμη των Κρητών Επιχειρηματιών.

Από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, 15 επιχειρήσεις συμμετείχαν στο χώρο της έκθεσης ,τις οποίες ευχαριστεί ο Δήμος Φαιστού  που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της έκθεσης σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πρόβαλαν τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής της Μεσαράς .

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν από το Δήμο Φαιστού ήταν οι εξής:  Κυδωνάκης ελαιόλαδο ΄΄oleum΄΄,  Πρωτογεράκης ελαιόλαδο ΄΄Λιοκάρπι΄΄,  Σταματάκης Αναψυκτικά ΄΄Θαύμα΄΄, Σαΐτης Αναψυκτικά ΄΄Εσπερίς΄΄,  Δασκαλάκης Αναψυκτικά ΄΄ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ΄΄,  Βότομος Α.Ε. εμφιαλωμένα νερά ΄΄Ζαρός΄΄,  Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, ΄΄ΒΙΑΝΑΜΕ΄΄ Α.Ε. Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσσαράς,  ΄΄FESTOS AGROGROUP΄΄ Χαριστάκης Εμμανουήλ,   Αυγενάκης Παραδοσιακά Κρητικά Προϊόντα  ΄΄Ερωφίλη΄΄,  Γρινιαράκης Κωνσταντίνος ΄΄ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΙΕΣ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ΄΄ Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος , Τυροκομικά προϊόντα Φραγκιαδάκης Αντώνης & ΣΙΑ Ο.Ε. “Η Κορυφή”,  Χατζηδάκης Γ. και ΣΙΑ Ο.Ε. Νωπά κρέατα,  βιολογικά βότανα Γιαννούτσος - Μπάρκας Ιωάννης "Βότανο",  Φιτσάκης Ιωάννης Σκόνη Αλόης ΄΄HEALTHY POWDERS΄΄ .

Να σημειωθεί ότι τα προϊόντα διατέθηκαν με σκοπό την προβολή και την προώθηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φαιστού.

Ειδική αναφορά στο περίπτερο της έκθεσης έγινε για την παρουσίαση στο κοινό των αξιοθέατων του Δήμου Φαιστού, όπως επίσης και του πιο συναρπαστικού γεγονότος του καλοκαιριού,  Matala Beach Festival.

Το μεγάλο αυτό γεγονός, της έκθεσης, έδωσε τη δυνατότητα σε πάρα πολύ κόσμο να γνωρίσει τις ομορφιές της Κρήτης, ενώ εκτός από το εμπορικό του μέρος, πλαισιώθηκε από ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που  ανέδειξαν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης.

Το παρόν από το Δήμο Φαιστού έδωσαν ο Δήμαρχος κος Αρμουτάκης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κα Τιτάκη- Λεονταράκη Ελένη και ο κος Μαυράκης Γεώργιος, καθώς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Τσικνάκη Αλεξάνδρα. 

 

mesaralive.gr  03 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ