Δόθηκε παράταση για τα ΚΤΕΟ και είναι η τελευταία

mesaralive.gr  01 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Δόθηκε παράταση για τα ΚΤΕΟ και είναι η τελευταία

Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να κάνουν τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο χρησιμοποιώντας την ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί αυτού που τους αναλογούσε κανονικά.

Η πρώτη καταληκτική ημερομηνία, για όσα οχήματα δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο έως 30/06/2014, ήταν σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και σε πολλά ΚΤΕΟ σχηματίστηκαν ουρές μεγάλου μήκους, ενώ η αναμονή για όσους δεν είχαν κλείσει ραντεβού ξεπερνούσε και τις δυο ώρες.

Ετσι, από το υπουργείο Μεταφορών αποφασίστηκε να παραταθεί η προθεσμία κατά τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ 2,5 εκατ. οχήματα και περίπου 1 εκατ. δίκυκλα.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε σε δηλώσεις του ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και κάλεσε τους πολίτες να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων τους στα ΚΤΕΟ, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και οι δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής.

Οπως ξεκαθάρισε επίσης, δεν είναι δυνατή μία νέα παράταση.

Οι αμελείς ιδιοκτήτες οχημάτων απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα, που φθάνουν τα 215 ευρώ επιπλέον, από το κόστος του τεχνικού ελέγχου.

Για όσους δεν προχωρήσουν εμπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο, προβλέπεται απώλεια της έκπτωσης και πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ και 150 ευρώ επιπλέον πρόστιμο που θα βεβαιώνεται από την εφορία, δηλαδή η συνολική επιβάρυνση θα φθάσει τα 215 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι ΚΤΕΟ συμβουλεύουν τους οδηγούς να περάσουν τον έλεγχο ακόμα και εάν έχει παρέλθει η προθεσμία καθώς εάν τους εντοπίσει η τροχαία το πρόστιμο φθάνει και τα 400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του '14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Πηγή:ethnos.gr

 

mesaralive.gr  01 October, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα