Δενδροφυτεύσεις στα σχολεία Αγίας Γαλήνης και Μελάμπων

mesaralive.gr  10 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Δενδροφυτεύσεις στα σχολεία Αγίας Γαλήνης και Μελάμπων

Τα σχολεία Μελάμπων και Αγίας Γαλήνης προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου σε δεντροφύτευση στους ανοιχτούς χώρους των σχολείων και των οικισμών τους.

Οι μαθητές των σχολείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη,  προχώρησαν  στην ενέργεια αυτή με  περίσσια  περιβαλλοντική ευαισθησία και αυτό τούτη την ώρα αυτό έχει και  ουσία  και  συμβολισμό.

Ουσία γιατί  γίνεται λίγους μήνες μετά από μια  ακόμα μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη  περιοχή των πέντε χωριών (Μελάμπων-Αγίας Γαλήνης-Σακτουρίων-Κρύας Βρύσης και Ορνές)  που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της γεωργικής παραγωγής στην περιοχή.  

Συμβολισμό γιατί  οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει σοβαρή επιβάρυνση στο φυσικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να απειλείται  το ίδιο το «Μέλλον» του τόπου τους. Το «Μέλλον» που δικαιωματικά τους ανήκει και που έχουν κάθε δικαίωμα και λόγο να νοιάζονται γι αυτό.

Εκφράζοντας με την αγωνία αλλά και τη βούληση τους    προχωρούν σε δράσεις με σκοπό να διαμορφώσουν το αύριο και να το κατευθύνουν  προς το καλύτερο.

Την  προσπάθεια  τους αυτή στηρίζει ανεπιφύλακτα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε ο  Αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης

 

mesaralive.gr  10 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα