«Βούλιαξε» από κόσμο το Ανοιχτό Θέατρο Ζαρού στην πρεμιέρα του έργου «Σηκωματαριά ελιά»

mesaralive.gr  25 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Βούλιαξε» από κόσμο το Ανοιχτό Θέατρο Ζαρού στην πρεμιέρα του έργου «Σηκωματαριά ελιά»

Μέχρι την έξοδο έφτανε ο κόσμος που βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Ζαρού για να απολαύσει τους συντελεστές του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού στην πρεμιέρα της φετινής τους θεατρικής παράστασης «Σηκωματαριά ελιά»!!!!

Το κοινό απόλαυσε μοναδικές ερμηνείες από ανθρώπους που με αγάπη και μεράκι για το θέατρο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής και τους χάρισε το πιο ζεστό του χειροκρότημα! Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος η Θεατρική Ομάδα «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού» ανεβάζει  μια θεατρική διασκευή από το κρητικό μυθιστόρημα του Κωστή Τριανταφυλλάκη, την «Σηκωματαριά ελιά»! Ένα έργο στην κρητική διάλεκτο που θα ταξιδέψει και φέτος το κοινό συναρπάζοντας και σκορπώντας συγκίνηση! Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η εξαιρετική κρητική ηθογραφία, ανεβαίνει ως διασκευή σε θεατρική παράσταση! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μυθιστόρημα του Κωστή Τριανταφυλλάκη σε μια πολύ καλή διασκευή του Μάνου Παπαδογιαννάκη!

Πρόκειται για μια κρητική ηθογραφία  όπου «κάτω από μια σηκωματαριά ελιά (μια ελιά σε… ξένο χωράφι, δηλαδή, καθώς σύμφωνα με αυτό το αξιοπερίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε άλλον ανήκει το δέντρο και σε άλλον η γη), δύο νέοι που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη. Με αφορμή αυτή την ελιά εξελίσσεται η ιστορία που θα δούμε επί σκηνής. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης «Η πίστη στο Θεό, η ελπίδα για τη ζωή, η δύναμη της πρώτης αγάπης είναι τα βασικά στοιχεία του έργου. Ο Κωστής Τριανταφυλλάκης δημιουργεί  ένα έργομε δυνατά στοιχεία, πλούσια συναισθήματα, ρεαλιστικά μηνύματα και εναλλασσόμενες καταστάσεις σε μια όμορφη ιστορία που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος».

Πρεμιέρα και παραστάσεις σε όλη την Κρήτη

Η Πρεμιέρα της φετινής θεατρικής δουλειάς του ΘΕΖ που συνεχίζει να ανοίγει δρόμους πολιτισμού, ακόμα και στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, δόθηκε την Κυριακή  23 Ιουλίου στο Ζαρό, στον όμορφο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου, όπου βρέθηκε και ο συγγραφέας Κωστής Τριανταφυλλάκης! Ωστόσο όπως και κάθε χρόνο το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού και οι συντελεστές του θα ταξιδέψουν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης- και ίσως και εκτός του νησιού- ταξιδεύοντας μαζί και την «Σηκωματαριά ελιά» τους και παρασέρνοντας το κοινό στα «μονοπάτια» που μόνο μια εξαιρετική κρητική ηθογραφία, μπορεί να σε ταξιδέψει!

Οι παραστάσεις που έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής....

  • Κυριακή 23 Ιουλίου στο Ζαρό
  • Πέμπτη 27 Ιουλίου Πεμόνια-Αποκορώνου
  • Τετάρτη 2 Αυγούστου Αποστόλοι Αμαρίου 
  • Κυριακή 13 Αυγούστου Γέργερη 
  • Τετάρτη 16 Αυγούστου Σκούρβουλα 
  • Πέμπτη 17 Αυγούστου Πατσός Αμαρίου
  • Παρασκευή 18 Αυγούστου Πετροκεφάλι
  • Παρασκευή 25 Αυγούστου Άγιος Ιωάννης Αμαρίου
  • Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Καπαριανά 
  • Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου Αΐμονας 
  • Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου Πύλη Βηθλεέμ Ηράκλειο 
     

 

Οι συντελεστές

Ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού για πάρα πολλά χρόνια τώρα και σκηνοθέτης του έργου ο Μάνος Παπαδογιαννάκης που κρατά και ένα ρόλο (Περοβασίλης)   στο έργο, όπου παίζουν επίσης:

Αθηνά Τριαματάκη -  Εβελίνα Φραγκιαδάκη στο ρόλο της Μαριώρας

Εύα Αλεξάκη στο ρόλο της Άννας

Νίκος Λεμονάκης στο ρόλο του Κωστή

Αντιόπη Λεμπιδάκη στο ρόλο της Μαρίας

Κωστής Μανιουδάκης στο ρόλο του Προέδρου Ανέστη

Βαγγέλης Σταματάκης στο ρόλο του Αλέκου

Νίκος Τσικριτσάκης  στο ρόλο του Γιάννη

Τα σκηνικά είναι του Βλαδίμηρου Σαρκήσωφ, η μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Σταματάκη, τον ήχο και το φωτισμό έχουν αναλάβει οι  Αντώνης Δαμιανάκης και Μανώλης Σταματάκης, την τεχνική υποστήριξη ο Γιάννης Ανδριγιαννάκης και τα κουστούμια όλος ο θίασος. Η φωτογραφία στο πρόγραμμα της παράστασης είναι του Γιώργου Κοντοχριστοφή.

Κωστής Τριανταφυλλάκης

Ο συγγραφέας Κωστής Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου, όπου ζει με την πολύτεκνη οικογένεια του – έχει 4 παιδιά- και εργάζεται σαν κτηνοτρόφος. Εκτός από τη «Σηκωματαριά Ελιά» έχει γράψει «τα μυθιστορήματα Η δύναμη της Αγάπης», «Έλενα» και «Οι θυσίες».

 

mesaralive.gr  25 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ