Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Γεννημένος νικητής

mesaralive.gr  04 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Γεννημένος νικητής

Ο 18χρονος Έλληνας καλαθοσφαιριστής, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του Eurobasket U18 που έστειλε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Ο ξανθός 18άρης, με ύψος 2,02, ο ηγέτης της Εθνικής Εφήβων που έπαιξε στον τελικό του Eurobasket U18, με αυταπάρνηση, χαρίζοντας στην Εθνική 23 πόντους και επί της ουσίας, καθορίζοντας τον τελικό που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλιο στέλνοντας την στην κορυφή της Ευρώπης, είναι ο φόργουρντ του Παναθηναϊκού, με το νούμερο 5 από το 2012.

Είναι ένα αγόρι, που από 14 ετών έδειξε το ταλέντο του, ένα ταλέντο που ουδείς γνωρίζει πού θα τον οδηγήσει -ίσως ακόμη και στα παρκέ του NBA- αλλά παρά ταύτα δήλωνε «Γι αυτό είμαι ευγνώμων που έχω αυτούς τους γονείς, που ποτέ δεν με άφησαν να νιώσω ότι είμαι κάποιος, αλλά και να απογοητευτώ».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Eurobasket Εφήβων 2015, γεννήθηκε στο Αιγάλεω, στις 6 Ιανουαρίου 1997.

Πήρε στην πλάτη του όχι μόνο τον τελικό - θρίλερ επί της Τουρκίας, αλλά και μερικούς από τους καθοριστικούς αγώνες της διοργάνωσης, όπως τον αγώνα με τη Γαλλία και τον ημιτελικό με τη Λιθουανία.

Είναι απόλαυση να τον βλέπεις: Σκοράρει, πασάρει, μαζεύει ριμπάουντ, παίζει συγκλονιστικές άμυνες, γι αυτό και κύριο μέλημα της άμυνας των -όποιων- αντιπάλων είναι να του κλείνουν τον δρόμο προς τον έτερο σημαντικό τέκνο της Εθνικής Εφήβων, Παπαγιάννη.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε χαρακτήρα, ότι είμαστε ομάδα. Ένας τελικός έχει πίεση, υπήρχε πολλή πίεση. Βρεθήκαμε πίσω με 10 πόντους, δεν τα παρατήσαμε, το γυρίσαμε, δείξαμε ότι έχουμε θράσος, μπασκετικό θράσος, γι’ αυτό και το γυρίσαμε. Είμαστε όλοι χαρούμενοι, είναι περίεργα συναισθήματα, μακάρι να τα ξαναζήσουμε στο μέλλον» δήλωνε ο Βασίλης χθες, μετά τον τελικό.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

mesaralive.gr  04 August, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα