Αυτός είναι ο τοπικός “σερίφης” της Κρήτης

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη  02 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτός είναι ο τοπικός “σερίφης” της Κρήτης

«Ποδαρικό» για το νέο θεσμό του τοπικού «σερίφη» όπως ονομάστηκε, καθώς ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα ο νέος τοπικός αστυνομικός της Κρήτης, ο οποίος θα έχει ως έδρα στην Αγία Βαρβάρα. Πρόκειται για τον Χρήστο Μπέη, ο οποίος μπορεί να κατάγεται από Έβρο και συγκεκριμένα την Ορεστιάδα, αλλά έχει γίνει «Κρητικός», αφού για 30 χρόνια υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

Σήμερα μπορεί να πέρασε το κατώφλι του γραφείου  αλλά ήταν έτοιμος όπως είπε για το έργο που αναλαμβάνει. Όπως σημειώνει ο κ. Μπέης, στις πρώτες δηλώσεις μετά την ανάληψη καθηκόντων του, στο neakriti.gr «στην ουσία σήμερα είδα το χώρο και ξεκίνησε η προσαρμογή. Είχε προηγηθεί η εκπαίδευση όλων των τοπικών αστυνομικών στην Αθήνα, οι οποίοι είναι περίπου 27, μέσω ενός σεμιναρίου που παρακολουθήσαμε».

Οι αρμοδιότητες του τοπικού αστυνομικού θα αφορούν κυρίως την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων ενώ το γραφείο του όπως επισημάνθηκε θα είναι πάντα ανοιχτό στους πολίτες. Όπως αναφέρει «ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή ιεραρχούμε τι είναι πιο απαραίτητο. Είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τις τοπικές κοινωνίες, για ο,τιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο πολίτης. Εννοείται ότι αν συμβεί ένα σοβαρό επεισόδιο δεν μπορεί να επέμβει ένας μόνο αστυνομικός και θα ζητηθεί συνδρομή από κοντινές υπηρεσίες».

«Να εμπιστευτούν την αστυνομία»

Όσο για τους στόχους του κ. Μπέη που ανέλαβε καθήκοντα προσδοκώντας να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη «νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει ο καθένας από την πλευρά του μέσω της οικογένειάς και στον τομέα της πρόληψης, να  μειωθεί η παραβατικότητα. Στην Κρήτη υπάρχει για παράδειγμα μεγάλο πρόβλημα με τον επικίνδυνο τρόπο οδήγησης και τα τροχαία. Το δεύτερο που θα ήθελα να ζητήσω είναι να εμπιστεύονται την αστυνομία. Σε όλη την Ελλάδα θέλουν την αστυνομία κοντά τους, θα ήθελα κι εδώ να γίνει ίδιο».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γόρτυνας κ. Σχοιναράκη «όλοι μαζί οι φορείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Σε ότι αφορά τον τοπικό αστυνομικό είναι γνωστό ότι θα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα και θα αντιμετωπίσει κυρίως διαδικαστικά θέματα. Τα ΤΑΕ συνεχίζουν να επεμβαίνουν όπου χρειάζεται».

 

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη  02 March, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα