Αυτοδίκαια στο ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι του Κοιν. Εισοδήματος Αλληλεγγύης

mesaralive.gr  18 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αυτοδίκαια στο ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι του Κοιν. Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Φαιστού ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017-ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Εργασίας, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”.

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ πρέπει ο αιτών να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της αντίστοιχης επιλογής που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ (Κοινωνική Εισόδημα Αλληλεγγύης). Οι αιτούντες και οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει επίσης να επιλέξουν και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ. Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω της εξουσιοδοτημένης υπαλλήλου του Δήμου, είτε ηλεκτρονικά απευθείας από τους δικαιούχους.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση για το ΚΕΑ, η οποία έχει εγκριθεί, για εξυπηρέτησή τους να μεταβούν στην αρμόδια υπάλληλο του ΚΕΑ, στην Δημοτική Ενότητα Ζαρού για να υποβάλλουν τροποιητική αίτηση ώστε εφεξής να καταστούν και δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 28943 – 40201.

 

mesaralive.gr  18 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα