Αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο στα 50 Best Hotels

https://www.newmoney.gr/  23 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο στα 50 Best Hotels

Σε μια από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές της Ιταλίας, ένα παραμυθένιο κατάλυμα αναβιώνει τον τρόπο παραθερισμού περασμένων εποχών με μοναδικό στυλ.

Στην ανακοίνωση των World’s 50 Best Hotels, το Passalacqua πρώτευσε, αφήνοντας πίσω του πολλά πολύ πιο σύγχρονα ξενοδοχεία. Η κριτική επιτροπή εστίασε σε όλα όσα το κάνουν τόσο ξεχωριστό:

Δικαίως η λίμνη του Κόμο θεωρείται ένας από τους πιο ρομαντικούς και φημισμένους προορισμούς στον κόσμο, ένα από τα μέρη που το λαμπρό παρελθόν κι η ιστορία που γράφτηκε κυρίως στις εντυπωσιακές βίλες του, βρίσκεται σε ατέρμονο διάλογο με το τωρινό κοσμοπολίτικο πρόσωπό του. 
Σήμερα, η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας και γενέτειρα της «villa epoche», το αγαπημένο σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής και αριστοκρατικής αφρόκρεμας της Ευρώπης εδώ και αιώνες, η περιοχή που ενέπνευσε ποιητές, συγγραφείς, λογοτέχνες, ζωγράφους, συνθέτες και σκηνοθέτες και στη γοητεία της οποίας υπέκυψαν εστεμμένοι, πολιτικοί και αναρίθμητοι σταρ, εξακολουθεί να αποτελεί το απόλυτο όνειρο όσων θέλουν να βουτήξουν για λίγο στη μοναδική τέχνη της ιταλικής dolce vita. 

Μεταξύ των αξιοζήλευτων ιδιωτικών κατοικιών και των πεντάστερων καταλυμάτων, έρχεται το εκθαμβωτικό συγκρότημα Passalacqua να αποθεώσει το μύθο του Κόμο και να διδάξει στους επισκέπτες του την ουσία της αγαπημένης συνήθειας των Ιταλών, του «dolce far niente». 

Ένας παράδεισος στις όχθες της λίμνης
Το Passalacqua αποτελεί μια εμπειρία διαμονής με κεντρικό άξονα τη ζεστασιά, την οικειότητα και την άνεση μιας ιδιόκτητης βίλας, όπου βασιλεύει η κομψή πολυτέλεια και το απαράμιλλο στυλ. Η βίλα χτίστηκε 1787 για τον Κόμη Andrea Lucini-Passalacqua, στο γοητευτικό χωριό του Montrasio, ένα από τα γραφικότερα του νοτιοδυτικού βραχίονα της λίμνης.  

Το 1831, ο συνθέτης Vincenzo Bellini, του οποίου ο απόγονος του πρώτου κόμη-ιδιοκτήτη, κόμης Alessandro Lucini-Passalacqua ήταν προσωπικός φίλος και πατρόνας, φιλοξενούμενος στη βίλα ύμνησε την ασύγκριτη ομορφιά της περιοχής γράφοντας «Ω αγαπημένα μέρη, επιτέλους σας βρήκα». Στη δε εκθαμβωτική αίθουσα μουσικής, που είχε διαμορφώσει ο φιλόμουσος κόμης ως κέντρο της λαμπρής κατοικίας του και που έχει πλέον ανακτήσει την αίγλη και τη ζωντάνια της, ο Bellini συνέθεσε την όπερα La Sonnambula. Μετά το θάνατο και του τελευταίου γόνου των Lucini-Passalacqua το 1890, η βίλα άλλαξε αρκετά χέρια. Μεταξύ των έκτοτε ιδιοκτητών συγκαταλέγονται μια Εσθονή βαρόνη με αδυναμία στα σπάνια αυτοκίνητα κι ένας μοναχικός Ούγγρος ανθρωπολόγος, ενώ ο διασημότερος φιλοξενούμενος υπήρξε αναμφίβολα ο βρετανός πρωθυπουργός Winston Churchill.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

https://www.newmoney.gr/  23 September, 2023 ΚΟΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα