Αυγενάκης: Να δώσουμε ώθηση στην «ατμομηχανή» του πρωτογενούς τομέα

  27 June, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αυγενάκης: Να δώσουμε ώθηση στην «ατμομηχανή» του πρωτογενούς τομέα

«Είναι μεγάλη η ευθύνη να δώσουμε δυναμική ώθηση στην «ατμομηχανή» του πρωτογενούς τομέα, που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας», τόνισε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Σημείωσε δε, ότι «θα εργαστούμε όλοι σκληρά για την αναγέννηση του αγροδιατροφικού τομέα», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο, δεν έχουμε δικαίωμα να μην είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό μετά και την ισχυρή εντολή που πήραμε».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του «θιασώτη του αποτελέσματος» προαναγγέλλοντας σκληρή δουλεία για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα.

«Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τη στήριξη της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας ότι πρωταρχικός στόχος, είναι να «είμαστε σε συνεχή επαφή με τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «θα είμαστε εκεί στα χωράφια και στις μονάδες για να δώσουμε λύσεις».

Μιλώντας για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, ο υπουργός τόνισε πως «είναι παγκοσμίως γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες» σημειώνοντας ότι «αποτελούν το ισχυρό μας «όπλο» για περαιτέρω εξωστρέφεια και περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες «ώστε περισσότεροι νέοι άνθρωποι να προσχωρήσουν στην πρωτογενή παραγωγή».

«Το ΥΠΑΑΤ μπορεί να θεωρείται –με βάση τα ελληνικά δεδομένα-ως ένα παραδοσιακό Υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα πολύ σύγχρονο Υπουργείο, με σύγχρονο αντικείμενο που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας, με το μέλλον της οικονομίας. Γι΄αυτό πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου η αγροτική οικονομία να αποδώσει τα μέγιστα και μπορεί να αποδώσει, καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις», επισήμανε στη συνέχεια ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  27 June, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα