Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Μορονίου

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Μορονίου

Φωτο: mesaralive.gr

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στον χορηγό του μνημείου Πεσόντων Μορονίου Δημήτριο Παπαηλιάκη του Μιχαήλ, στην Ενορία, στο Τοπικό Συμβούλιο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μορονίου, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης της Κυριακής, απευθύνει ο Δήμος Φαιστού με σχετικό δελτίο τύπου.

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται «Την Κυριακή  6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων στο Μορόνι.

    Οι εννέα  πεσόντες του Μορονίου, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στη μεγάλη καλαίσθητη μαρμάρινη πλάκα του μνημείου,  έδωσαν τη ζωή τους  για την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της χώρας μας.

    Το  μνημείο πεσόντων, το οποίο κατασκευάστηκε εβδομήντα χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου πεσόντα, με την ευγενική χορηγία του Δημητρίου Μ. Παπαηλιάκη και σχεδιάστηκε από τους Γιάννη και Στέλλα Χαλκιαδάκη, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού και είναι απολύτως προσαρμοσμένο στον  περιβάλλοντα χώρο.

    Το πρωί της Κυριακής ψάλλει  θεία λειτουργία στον ιερό ναό  Αγ. Πνεύματος, ιερουργούντων των   Σεβασμιότατων  μητροπολιτών   Φιλαδελφίας  κ. Μελίτωνος και   Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου.

   Ακολούθησε η τελετή των αποκαλυπτηρίων, παρουσία πλήθους κόσμου, στην οποία  έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γ. Αρμουτάκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μορονίου, οι βουλευτές κ. Ν. Ηγουμενίδης και Β. Κεγκέρογλου, Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κουκιαδάκης, 0 Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Ματαλλιωτάκης, Εκπρόσωπος  του ευρωβουλευτή κ. Ε. Κεφαλογιάννη, ο Γενικός  Περιφερειακός αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος   Α. Δασκαλάκης, Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων και  Πολιτιστικών  Συλλόγων.   

    Χαιρετισμούς απηύθυναν οι Σεβασμιώτατοι κ.κ. Μελίτων και Μακάριος, ο Δήμαρχος κ. Αρμουτάκης, ο ιερέας της ενορίας  π. Μιχάλης Παπαηλιάκης, ενώ τις ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ. Μ. Μανασσάκης Θεολόγος- Φιλόλογος και  Δ. Σάββας Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής βιβλιοθήκης Ηρακλείου.

     Μετά τη λήξη της τελετής  με  δαπάνη των οικογενειών των πεσόντων και ευθύνη του πολιτιστικού συλλόγου και της ενορίας, προσφέρθηκε  στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου καφές  και ακολούθησε γεύμα.

      Ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί θερμά τον χορηγό του μνημείου Δημήτριο Παπαηλιάκη του Μιχαήλ, την Ενορία, το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μορονίου, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης». 

 

mesaralive.gr  09 November, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ