«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

  29 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη

Σχεδόν 100.000 Έλληνες και ξένους περιμένουμε το Πάσχα στην Κρήτη – Σε κάποια ξενοδοχεία δεν θα πέφτει «καρφίτσα». Το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο θα προσγειώνονται το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Πολλοί τουρίστες έρχονται στην Κρήτη για τις διακοπές του Πάσχα, ενώ το ίδιο ισχύει και για μεγάλο αριθμό Ελλήνων, μόνο που εκείνοι -οι περισσότεροι-θα ταξιδέψουν για το νησί μας στα μέσα της Μ. Εβδομάδας. «Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν προγραμματισμένες 80-100 πτήσεις την ημέρα», μας είπε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, σημειώνοντας ότι η ροή της κίνησης αυξάνεται συνεχώς.

«Η κίνηση το Πάσχα θα είναι πολύ καλή», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης Νίκος Χαλκιαδάκης.

Κατ’ εκτίμηση, όπως είπε στην «Π», περίπου 100.000 επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, θα ταξιδέψουν στην Κρήτη για να γιορτάσουν το Πάσχα στο νησί. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα στοιχεία του αεροδρομίου δείχνουν ότι σε 10 ημέρες από 21 έως 30 Απριλίου ο αριθμός των επιβατών από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, προσεγγίζει τα 140.000 άτομα. «Σίγουρα πρόκειται για καλά νούμερα», σχολίασε.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων Η Fedhatta η ομοσπονδία των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων, δημοσιοποιεί τους προορισμούς που έχουν κερδίσει τους Έλληνες σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με την Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη σε πρώτη θέση, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο, να πρωτοστατούν.

Το Ιόνιο πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών με τη μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Παξούς και Ιθάκη λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα. Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα ελκύουν τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζητούν τον συνδυασμό με την θάλασσα. Η Πελοπόννησος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο και το Ναύπλιο.

Επιπλέον, οι Έλληνες ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν και προς όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές με ξενοδοχεία τα οποία άνοιξαν μετά το Πάσχα των Καθολικών. Η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη, υπογραμμίζει ότι το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι τον μήνα Μάιο, αυτή η χρονική συγκυρία μετατόπισε την ζήτηση των Ελλήνων καταναλωτών από τους ορεινούς προορισμούς στους νησιωτικούς.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες αυτή την περίοδο ξεκινάνε την σαιζόν, οι Έλληνες θα είναι και η πλειοψηφία των πελατών σε αυτά, αφού από τα τέλη Μαΐου αναμένονται οι σημαντικές τουριστικές ροές των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα. Ανταγωνιστικά πακέτα Μάλιστα η κυρία Τετράδη εξηγεί ότι οι ξενοδόχοι αυτή την περίοδο προσέφεραν πολύ ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα στους Έλληνες πελάτες τους και η ανταπόκριση υπήρξε σημαντική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νησιά του Ιονίου και στην Ζάκυνθο ειδικότερα, η διαμονή σε ένα 4 ή 5άστερο ξενοδοχείο τις ημέρες του Πάσχα κυμαίνεται στα 50 έως 70 ευρώ το άτομο.

Τιμές πολύ χαμηλότερες κι από αυτές που πετυχαίνουν και οι ξένοι επισκέπτες που κλείνουν τις διακοπές τους μέσω Tour Operators, στο εξωτερικό αναφέρει η κυρία Τετράδη. Μάλιστα η κυρία Τετράδη υπογραμμίζει ότι η φετινή περίοδος του Πάσχα δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες να επισκεφτούν και προορισμούς που το καλοκαίρι είναι οικονομικά απλησίαστοι για τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Υπάρχουν μονάδες που δεν πέφτει «καρφίτσα» στην Κρήτη» Σε ό,τι αφορά στην πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας την περίοδο του Πάσχα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου και μέλος του ΞΕΕ Μανόλης Τσακαλάκης σημειώνει ότι ξενοδοχεία που θα έχουν πληρότητα από 50% πάνω θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να είναι ευχαριστημένοι, την δεδομένη χρονική στιγμή. Βέβαια παρατηρεί ότι υπάρχουν και μονάδες για παράδειγμα στην Κρήτη που δεν πέφτει καρφίτσα την περίοδο του Πάσχα, αν και η Κρήτη δεν είναι ένας παραδοσιακός πασχαλινός προορισμός για τους Έλληνες, όπως λέει.

Σε κάθε περίπτωση η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού η Κρήτη και φέτος θα πρωταγωνιστήσει σε ελεύσεις τουριστών, με τον κ. Τσακαλάκη να τονίζει ότι τα μηνύματα είναι θετικά και αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης είναι αυξημένες κατά 7% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

 

  29 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα