Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους - Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας

  20 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του βρέφους - Τη Δευτέρα απολογείται ο πατέρας

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, πήρε ο πατέρας του βρέφους που έχασε τη ζωή του μετά από καυγά των γονιών του - Η ανακοίνωση από το ΠΑΓΝΗ, όπου μεταφέρθηκε και τελικά κατέληξε το άτυχο αγοράκι

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 12:30, ζήτησε και πήρε ο πατέρας του μόλις 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο πέθανε το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε μεταφερθεί με βαριά τραύματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, και υπέκυψε παρά τις προσπάθειές τους να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο 52χρονος πατέρας του βρέφους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Νεάπολης για ενδοοικογενειακή βία και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το γεγονός, που έχει σοκάρει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 52χρονος υποστηρίζει πως το παιδί το υπεραγαπούσε και πως με τη γυναίκα του είχε προβλήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο άνδρας είδε ότι πετώντας το κινητό χτύπησε το παιδί, τρελάθηκε, ενώ η γυναίκα - σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου - χρησιμοποίησε το παιδί ... σαν ασπίδα για να προστατευθεί, όταν κατάλαβε ότι ο 52χρονος πήγαινε να τη χτυπήσει.

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, ο διοικητής ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος αναφέρει ότι το 5,5 μηνών αγοράκι διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ από το Νοσοκομείο της Σητείας, αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ,  το βράδυ της Τετάρτης, στις 22:00.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

"Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού".

 

cretalive.gr

 

  20 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα