Αντιπολεμική συναυλία από μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών

mesaralive.gr  25 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Αντιπολεμική συναυλία από μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών

Αντιπολεμική συναυλία θα δοθεί σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες, από μαθητές του Γυμνασίου Μοιρών.

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας  γιατί κάθε μέρα που περνά οι φωτιές του πολέμου απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη γειτονιά μας και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη πληθαίνουν. Χώρες διαλύονται, περιοχές ερημώνονται, εκατομμύρια πρόσφυγες  αναζητούν τόπο για να επιβιώσουν.

Στην περιοχή μας η βάση της Σούδας έχει εξελιχτεί σε πραγματικό ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας. Από τη Σούδα φόρτωσαν τους  59 τόμαχοκ που έριξαν οι ΗΠΑ στη Συρία από αεροπλανοφόρο που ελλιμενίζεται ταχτικά εκεί .

Οι ιμπεριαλιστές μόνο ένα «δίκιο» αναγνωρίζουν και για αυτό πνίγουν στο αίμα τους λαούς. Το «δίκιο» των συμφερόντων τους.

Σήμερα λοιπόν που ο λαός μας, η νεολαία βρίσκονται μπροστά σε πραγματικούς κινδύνους , εμείς οι γονείς δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, δεν θα γίνουμε παρατηρητές του συνεχιζόμενου εγκλήματος.

Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους εργαζόμενους άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς.

Αντίθετα, μας ενώνει η πάλη  για τη φιλία ανάμεσα στους λαούς, κόντρα στο «διαίρει και βασίλευε» των μεγάλων συμφερόντων.

Χρέος μας είναι η συνεχής πάλη κατά των επεμβάσεων, των βομβαρδισμών και των αιτιών που προκαλούν τον πόλεμο και εναντίον κάθε εμπλοκής της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

 

Στηρίζουμε την  αντιιμπεριαλιστική Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης στις 28/5/2017 με αιτήματα:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες των καπιταλιστών.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις ΝΑΤΟικές πολεμικές δαπάνες, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

mesaralive.gr  25 May, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα