Αντιμέτωποι με την παρανομία και… άοπλοι

mesaralive.gr  03 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Αντιμέτωποι με την παρανομία και… άοπλοι

Φωτο: anatakti.blogspot.gr

Η Κυνηγετική Περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Αυγούστου και οι φίλοι του κυνηγιού, μέσα στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας και των όσων ορίζονται από την σχετική διάταξη, απολαμβάνουν το χόμπι τους.

Το ρόλο του «φύλακα» των όσων ορίζει ο νόμος, έχουν οι Oμοσπονδιακοί Θηροφύλακες των κατά τόπους κυνηγετικών συλλόγων ολόκληρης της χώρας.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, δουλειά τους είναι να διενεργούν ελέγχους προκειμένου τόσο εντός όσο και εκτός κυνηγετικής περιόδου να τηρείται ο νόμος.

Είναι ωστόσο γνωστό της πάσης, ότι εκτός από τους λάτρεις του κυνηγιού που τηρούν κατά γράμμα τα όσα ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις, και οι οποίοι υπακούουν σε οποιοδήποτε έλεγχο, κρατούν και επιδεικνύουν στα σχετικά έγγραφα στον αρμόδιο ανακριτικό υπάλληλο (Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα), υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται…

Δεν είναι πολύς καιρός που ένα τέτοιο περιστατικό καταγγέλθηκε και προβλήθηκε από το mesaralive.gr με τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου να βρίσκεται μπροστά στην άρνηση ατόμου που κυνηγούσε (από τα δύο άτομα ο ένας έδωσε τα στοιχεία του χωρίς ωστόσο να κρατά πάνω του τα σχετικά έγγραφα, άδεια κυνηγιού και άδεια οπλοκατοχής)….

Το συγκεκριμένο είναι ένα περιστατικό άρνησης σε έλεγχο και μη επίδοσης των απαραίτητων αδειών που υποχρεούνται να έχει μαζί του κάθε άτομο που βγαίνει για κυνήγι την περίοδο που επιτρέπεται.

Υπάρχουν ωστόσο  πολύ σοβαρότερα με απειλές και πυροβολισμούς εναντίον Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις αλήθεια τι γίνεται; Έχουμε έναν Ανακριτικό Υπάλληλο , τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα, να βρίσκεται απέναντι σε άτομα τα οποία κρατούν όπλα και…ενδεχομένως παρανομούν.

Πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει η κατάσταση; Πως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες θα προστατέψουν τον εαυτό τους όταν απέναντί τους έχουν οπλισμένους και… παράνομους; Γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα περιστατικά λαθροθηρίας εκτός κυνηγετικής περιόδου.

 

Πάγιο αίτημα

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί μπαίνουν για ακόμα μια φορά, συνοδευόμενοι από το πάγιο αίτημα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων ώστε να μπορούν να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας και να αντιμετωπίσουν ακραίες καταστάσεις όπως απειλές, πυροβολισμούς κτλ με κλειστή ή ανοικτή κυνηγετική περίοδο…

«Χρειάζεται να επέμβει εισαγγελέας για το συγκεκριμένο θέμα, παρακαλούμε θερμά την πολιτεία να επέμβει, είμαστε ανακριτικοί υπάλληλοι, ωστόσο ερχόμαστε αντιμέτωποι πολλές φορές με άτομα που παρανομούν και οπλοφορούν» είναι η έκκληση Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα, μέσα από το mesaralive.gr…

 

mesaralive.gr  03 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ