Αντιδρά η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού για τη…. Λίστα

mesaralive.gr  22 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αντιδρά η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού για τη…. Λίστα

Φωτο:kathimerini.gr

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την εισαγγελική παραγγελία προς τους διευθυντές των σχολείων του νομού μας, η οποία ζητά στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης να αποσταλεί από τους δ/ντες συγκεκριμένων σχολείων του Ηρακλείου λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Προκαλεί ερωτήματα και δικαιολογημένες αντιδράσεις η παραπάνω ενέργεια, καθώς τα αιτήματα των μαθητών είναι γνωστά. Μέσα από την κινητοποίησή τους  συλλογικά οι μαθητές επιλέγουν  τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης  στην αντιλαϊκή πολιτική που διαλύει τα όποια ψήγματα δωρεάν Παιδείας έχουν απομείνει.  Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό και καταστροφικό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων συμφερόντων που εκφράζει.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που διατηρεί ακόμα σε ισχύ την απαράδεκτη από τις 4 Γενάρη του 1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (κυρώθηκε με το ν. 2811/2000), η οποία ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και  που οδήγησε από το 2000 εκατοντάδες μαθητές στα δικαστήρια. Παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας, η πράξη συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ. Με «όργανο» αυτό το νομοθετικό πλαίσιο επιχειρείται η καταστολή των αγώνων των μαθητών, αλλά και η αποτροπή της οργάνωσης των αγώνων τους.

Είμαστε συμπαραστάτες των παιδιών μας σε έναν κοινό αγώνα για να αποκαλυφθούν οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί και ο ρόλος που θα παίξει το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, να αποκαλυφθεί   η πραγματικότητα των σχολείων που “λειτουργούν εύρυθμα” αν και χωρίς εκπαιδευτικούς, βιβλία, μεταφορά, θέρμανση, κονδύλια.

Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές που δεν σκύβουν το κεφάλι σε κάθε αντιεκπαιδευτικό μέτρο που εφαρμοζόταν και συνεχίζει να εφαρμόζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις  προηγούμενες και την τωρινή.

Να μην περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών. 

Θα πρέπει από κοινού να μας βρουν απέναντί τους.

Στόχος μας η μόρφωση της νέας γενιάς να γίνει υπόθεση όλου του λαού.

Καλούμε τους Δ/ντες των σχολείων να μην δώσουν έρεισμα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους.
Καλούμε το μαθητικό κίνημα, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία να σταθούν στο πλάι των μαθητών.
Απαιτούμε κατάργηση τώρα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του Π.Δ για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων».

 

mesaralive.gr  22 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ