Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

  27 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Όπως είχε προαναγγελθεί, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, δίνοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών.  Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr.

Για την είσοδο τους στην πλατφόρμα οι υποψήφιοι μπαίνουν βάζοντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες. Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, άνοδος καταγράφεται στις βάσεις εισαγωγής στις περισσότερες περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ιατρική Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι χρειάζονται για να ανοίξουν τις πύλες του τμήματος 18.800 μόρια, 250 περισσότερα δηλαδή σε σχέση με πέρυσι.

Στη Νομική Θεσσαλονίκης η άνοδος φτάνει τα 490 μόρια ενώ στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης η άνοδος φτάνει τα 600 μόρια.

Άνοδος καταγράφεται και στο τμήμα Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ενώ την… ανηφόρα τραβούν και πολυτεχνικά τμήματα. Στο ΕΜΠ άνοδος σημειώνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα, με την μεγαλύτρη να εντοπίζεται στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, όπου η βάση σκαρφάλωσε στα 19.950 μόρια από 19.285 πέρυσι.

ΒΑΣΕΙΣ 2023

Το μήνυμα Πιερρακάκη

Σε μήνυμά του λίγο πριν την ανακοίνωση των βάσεων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους είπε «τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να δικαιώσουν τις προσπάθειές σας, μπορεί και να μην είναι αυτά που περιμένατε».

«Δεν κρίνονται όλα σήμερα. Αυτό είναι ένα από τα πολλά επεισόδια της ζωής που έχετε μπροστά σας» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε:

«Μια ευχή: Τα αποτελέσματα να αποτελέσουν, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά, την αρχή μιας διαδρομής που θα οδηγήσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας».

 

  27 July, 2023 ΑΡΘΡΑ