Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

  08 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Φθινοπωρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού και οι καύσωνες με την ξηρασία, δίνουν τη... σκυτάλη στις βροχές, τις καταιγίδες και στην πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» σήμερα Παρασκευή καθώς και το Σάββατο στην κεντρική και στην βόρεια Ελλάδα.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός σε περιοχές της Κρήτης σύμφωνα με το meteo.gr, τις επόμενες ημέρες:

Χανιά

Παρασκευή: Αραιές νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θ κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου

Σάββατο: Αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ηράκλειο

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια το πρωί, πυκνές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Αραιές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μοίρες

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια. Οι  άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σφακιά

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Πυκνές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες και ασθενής βροχόπτωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.  Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Κυριακή: Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί ό 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόειοι βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Άστατος καιρός. Πυκνές νεφώσεις από νωρίς το μεσημέρι με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Πυκνές νεφώσεις κυρίως το πρωί και νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα, όπου θα στραφούν δυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Ανώγεια

Παρασκευή: Αραιές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Πυκνές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Αργά το βράδυ αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Βροχερός αναμένεται ο καιρός μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μπλοφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Ηλιοφάνεια το πρωί, πυκνές νεφώσεις και ασθενής βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί - δυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Αραιές νεφώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ιεράπετρα

Παρασκευή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο: Πυκνές νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή: Ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αύριο Παρασκευή (08-07-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο θα επεκταθούν στην ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Το Σάββατο (09-07-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν κατά τόπους όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία το Σάββατο (09-07-2022) θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξης των 4 με 6 βαθμών Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς και στα κεντρικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου

 

  08 July, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα