Αλ. Τσίπρας: Προσλήψεις 4.500 ιατρικού προσωπικού, Δωρεάν Υγεία…

mesaralive.gr  03 April, 2015 ΑΡΘΡΑ
Αλ. Τσίπρας: Προσλήψεις 4.500 ιατρικού προσωπικού, Δωρεάν Υγεία…

Φωτο: alldaynews.gr

“Από την υγεία θα ξεκινήσουμε την μεγάλη προσπάθεια σωτηρίας της κοινωνίας και των πολιτών από την λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης του χώρου της υγείας κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας, την πρώτη του επίσκεψη σε υπουργείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την υλοποίηση προγράμματος για την ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και φάρμακο.

Προανήγγειλε ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ΚΥΑ σε ότι αφορά τους ανασφάλιστους με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια υγεία.

“Η υγεία είναι δικαίωμα και αγαθό που πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα σημείωσε πως δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για την πρόσβαση στα νοσοκομεία.

“Στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης και περίθαλψης θα έχουν όλοι οι πολίτες”, είπε.

“Καθήκον και προτεραιότητα μας είναι να ανατρέψουμε τα κοινωνικά ερείπια στο χώρο της υγείας και να βελτιώσουμε παροχές υγείας για όλους τους πολίτες”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κατάρρευσης των δημόσιων δομών. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσοκόμων και παραϊατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες.

Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών θα ενισχύσει όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδων αυξημένης φροντίδας με στόχο να λειτουργούν όλα τα κρεβάτια.

Επίσης προτεραιότητα θα δοθεί σε νοσοκομεία και δομές με αντικειμενικά μεγάλες ανάγκες.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρξουν και κίνητρα για τη στελέχωση μονάδων σε άγονες νησιωτικές ή ορεινές περιοχές. Σε αυτές μάλιστα θα εξεταστεί και η συνδρομή των στρατιωτικών δομών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων ενώ θα επεκταθεί και το σύστημα τηλεϊατρικής.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τα ογκολογικά νοσοκομεία και τα νοσοκομεία ψυχικής υγείας θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Παράλληλα θα γίνει αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ αλλά και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας με πρώτη μέριμνα την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων που συνετέλεσαν στη διάλυση της, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας και του αντικειμένου των γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών που λειτουργούν στο ΕΣΥ και η αναβάθμιση τους σε γραφεία προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών.

Τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα ο “εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος” ενώ ανακοίνωσε την κατάργηση της διάταξης με την οποία “βασίστηκε η ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

 

Φάρμακο

Στον τομέα του φαρμάκου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αναβάθμιση και την αναδιοργάνωση του ΕΟΦ καθώς ο Οργανισμός θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων μέσω άμεσων και έμμεσων κινήτρων. Στόχος, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η ενίσχυση ανταγωνιστικότητας του ελληνικού φαρμάκου στη διεθνή αγορά, η αύξηση θέσεων εργασίας και η ενίσχυση του ΑΕΠ.

Παράλληλα εξήγγειλε ενοποίηση και διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων για το φάρμακο ώστε να “εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι”.

 

Διαφθορά

Στα ζητήματα διαφθοράς ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. “Προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος.

Θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς, απάτης, σπατάλης στο χώρο της υγείας.

 Δεν θα υπάρξει παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου ώστε κάποιοι να συνεχίζουν να πλουτίζουν ανενόχλητοι.

 

Πηγή: newmoney.gr

 

mesaralive.gr  03 April, 2015 ΑΡΘΡΑ