Αίθριος ο καιρός σήμερα στη χώρα

  08 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Αίθριος ο καιρός σήμερα στη χώρα

Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη και σήμερα Παρασκευή, 8 Απριλίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υποχωρήσουν σημαντικά.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στην Κρήτη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και το πρωί τοπικά 7. Βαθμιαία στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα θα στραφούν βόρειοι και αργά το βράδυ ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου την Παρασκευή σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις και μόνο τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στα Χανιά την Παρασκευή. Σε όλη την διάρκεια της ημέρας ο καιρός προβλέπεται πολύ καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Σφακιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια αναμένεται καθαρός ουρανός σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14  έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 22 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 ως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες στη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το πρωί κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

  08 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα