Άγιο Φως: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα

  04 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Άγιο Φως: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει την Ελλάδα στις 19:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα.

Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει επιτόπου σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Το Aγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περίπου τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN, της Olympic Air και της SKY express θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ με τον πόλεμο στη Γάζα η μεταφορά του  Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει με τη μέγιστη προσοχή.

Τις προηγούμενες ημέρες το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έκανε γνωστό τον ακριβή αριθμό προσκυνητών στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος στο Ναό της Αναστάσεως για την τελετή του Αγίου Φωτός.

Κατά τον εορτασμό του Πάσχα εντός του Ναού και στον εξωτερικό χώρο θα επιτραπεί η παρουσία 4.200 πιστών.

 

  04 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα