6 σορμπέ με καλοκαιρινά φρούτα που θα φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι

  08 July, 2023 ΑΡΘΡΑ
6 σορμπέ με καλοκαιρινά φρούτα που θα φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι

χουν φανατικούς φίλους και δικαίως. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσερό και ευχάριστο από μία μπάλα σορμπέ μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού. Είναι ένα από τα πιο ωραία και ελαφριά γλυκά, λειτουργεί άριστα και ως επιδόρπιο (γιατί κανείς δεν αντέχει να φάει μια πάστα στους 40 βαθμούς Κελσίου) και είναι ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα φρέσκα φρούτα του καλοκαιριού. Επιπλέον, συνήθως δεν περιέχουν γαλακτοκομικά επομένως είναι και νηστίσιμα και vegan. Και είναι και πανεύκολα. Πραγματικά δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο.

Τι θα χρειαστούμε

Ένα μπλέντερ ή ένα μούλτι
Τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα, κομμένα σε κομμάτια, ή χυμούς φρούτων. Περίπου 1 κιλό φρούτα θα μας βγάλουν 950 ml παγωτό.
Ένα απλό σιρόπι ζάχαρης ή κάποιο άλλο γλυκαντικό όπως ζάχαρη, μέλι ή σιρόπι αγαύης. Ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το φρούτο, προσαρμόζουμε την ποσότητα του γλυκαντικού που θα βάλουμε. Πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι αν περιορίσουμε σημαντικά τη ζάχαρη, το σορμπέ μας θα γίνει πολύ σκληρό. Η ζάχαρη το βοηθάει να μην παγώσει πολύ και να έχει μια κρεμώδη υφή.
Λίγος χυμός λεμονιού ή λάιμ
Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά και μυρωδικά όπως κανέλα, δυόσμο, βασιλικό, ξύσμα. Κάποια από αυτά μπορούμε να τα προσθέσουμε απευθείας στο μπλέντερ όπου θα πολτοποιήσουμε τα φρούτα, όμως ο καλύτερος τρόπος είναι να τα εκχυλίσουμε μέσα στο σιρόπι ζάχαρης που θα φτιάξουμε ή σε λίγο νερό που θα προσθέσουμε στο σορμπέ. Για να απελευθερώσουν τα αρώματά τους, θα πρέπει να τα βράσουμε μαζί με το σιρόπι ή το νερό για 1 λεπτό, να τα αποσύρουμε και να τα αφήσουμε μέσα στο υγρό, μέχρι αυτό να κρυώσει τελείως (δεν βάζουμε ποτέ ζεστά υλικά στο σορμπέ).

Το πιο εύκολο σορμπέ

Επιλέγουμε το φρούτο της αρεσκείας μας, το κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Έπειτα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με λίγη ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι. Αν είναι πιο σαρκώδη φρούτα, με λίγους χυμούς, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή κάποιον χυμό προκειμένου να γυρίζει το μαχαίρι του μπλέντερ. Προσθέτουμε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού κι έχουμε το πιο εύκολο σορμπέ της στιγμής! Αυτό το σορμπέ είναι καλύτερα να το φτιάξουμε για να το σερβίρουμε εκείνη την ώρα γιατί αν το βάλουμε στην κατάψυξη, θα σκληρύνει πολύ.

Κι ένα κόλπο για το σερβίρισμα, αυστηρά για ενηλίκους!

Το σπιτικό σορμπέ δεν έχει σταθεροποιητές και γαλακτωματοποιητές και ως εκ τούτου δεν έχει την ίδια υφή με το έτοιμο. Γι’ αυτό, όταν το βγάζουμε από την κατάψυξη θα είναι πολύ παγωμένο και πρέπει να περιμένουμε λίγο για να το σερβίρουμε ή να το «ξύσουμε» με ένα πιρούνι για να πάρουμε ένα μείγμα σαν χιόνι. Για να μετριάσουμε την πολύ παγωμένη και σκληρή αίσθηση του σορμπέ και να μπορέσουμε να το σερβίρουμε, μπορούμε να του ρίξουμε 2-3 κουτ. σούπας βότκα ή άλλο ποτό με περίπου 40% vol αλκοόλ.

 

Έτοιμοι για εξάσκηση; Δείτε εδώ 6 συνταγές για τα πιο τέλεια καλοκαιρινά σορμπέ:

 

  08 July, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα